En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"Era insostenible i vam actuar en defensa d'aquests animals"

Has sentit a parlar del ruc del ferroveller de Mataró? Manolo feia anys que estirava el carro del seu amo, que es dedica a la recollida…

20 març 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Has sentit a parlar del ruc del ferroveller de Mataró?
Manolo feia anys que estirava el carro del seu amo, que es dedica a la recollida de ferros a la capital del Maresme. Des de fa poc, després de nombroses denúncies, les protectores han aconseguit que l’animal maltractat estigui cuidat per l'Associació ADDA
N'hem parlat a la primera hora de la Fórmula Estel amb Olga Ortiz, advocada de l’Associació contra el Maltractament Animal i SOS Animals i col·laboradora del programa Plusvàlua de RàdioEstel: "Vam interposar una denúncia penal, perquè els fets eren objecte de l'article 3.3.7 del Codi Penal, que diu que qualsevol persona que causi lesions a un animal pot ser imputada i amb penes de presó de 7 mesos a 2 anys. No només del ruc, també dels gossos que tenia aquest senyor, era insostenible i vam actuar en defensa d'aquests animals". 
Ortiz ha detallat que l'amo "no li donava de menjar, el tenia lligat a un arbre, hi ha testimonis que van poder gravar que li donava pallisses, arrastrava molt de pes...". Però la història va patir un afortunat gir: "L'amo va cedir voluntàriament l'animal a la protectora, vam acceptar aquesta cessió, amb la condició que no torni a tenir cap més animal. Però els fets delictius s'han produit. L'animal ara troba a la protectora ADDA", ha narrat l'advocada Olga Ortiz.
Comentari de l'Actualitat
El director de Justícia i Pau a Barcelona, l'advocat Eduard Ibáñez, ha parlat sobre la defensa de Jordi Sanchez i Joaquim Forn davant el Tribunal Suprem: "Jo crec que continuaran empresonats, em sorprendria molt que hi hagués alliberament, perquè la mateixa sala va decidir que Oriol Junqueras continués empresonat, i és la mateixa causa i les mateixes acusacions. Dubto que hi hagi cap canvi". 
Eduard Ibáñez ha afegit: "La situació és molt greu. Es tracta d'una vulneració gravíssima del dret a la llibertat d'aquestes dues persones, i també de Jordi Cuixart". El director de Justícia i Pau Barcelona ho considera "una ingerència gravíssima en l'activitat del Parlament i el dret de les persones que Jordi Sànchez representa".
Els dimarts, a l'hora informativa de la Fórmula Estel, també ens acompanya Fra Valentí Serra amb Remeis de Frare.
Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció