En directe

Trotamundos

RÀDIO ESTEL

"Es pot fer una modificació exprés del reglament del Parlament" per a investir Puigdemont

Núria de Gispert, política, advocada catalana i presidenta del Parlament de Catalunya entre el 2010 i 2015, ha estat la protagonista de l’informatiu matinal de…

17 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Núria de Gispert, política, advocada catalana i presidenta del Parlament de Catalunya entre el 2010 i 2015, ha estat la protagonista de l’informatiu matinal de RàdioEstel. De Gispert ha recomenat al nou president del Parlament, Roger Torrent: “Sobretot, sobretot, molta paciència, molta. L’experència que ell té al Parlament l’ajudarà. Ha estat portaveu adjunt i sap perfectament el rol parlamentari. Vist el que hem vist en els darrers anys amb Forcadell i els presidents anteriors, el Parlament és molt tensionant. I la funció dels parlamementaris no la fan fàcil. S’han creat dos grups antagonics, i s’ha de buscar allò que pugui unir i no separar. Intentar calmar els ànims, que no hi hagi tensions nervioses”, ha declarat l'expresidenta del Parlament.
Núria de Gispert ha avançat: “Pel que fa a les 5 persones que estan a l'exili, el president Puigdemont i els 4 consellers, no sembla que sigui la prioritat en aquest moment, però m'imagino que en els propers dies veurem modificacions o canvis”. Sobre si veu possible investir Puigdemont a distància, De Gispert ha dit: "Li posaran molt complicat. Requeriria, per evitar mals majors, una modificació exprés del reglament del Parlament, que es pot fer, i per tant ningú podrà dir que és inconstitucional. Una modificació del reglament ampliant les possibilitats d'actuació telemàtica es pot fer, i més en el segle XXI. Si fos així, veuriem al president Puigdemont com el president de la Generalitat, però no sé si ho té plenament decidit”.
A més, en l'hora informativa de la Fórmula Estel, Mn. Jaume Aymar, director de RàdioEstel i Catalunya Cristiana, ha fet la primera reflexió; Paco Estellés, director Salesians Sant Jordi, ha comentat la notícia que el 2017 tanca amb el doble de menors estrangers sols, quasi 1.500; hem parlat amb Mireia Perelló, propietària de la Llibreria La Impossible, i hem començat una roda d’entrevistes a l’equip de Catalunya Cristiana pel número 2.000 del setmanari. Aquest dimecres el periodista Eduard Brufau ha estat el primer.
 
Fórmula Estel 8 del matí / 9 del matí (a partir del minut 18)

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció