En directe

El rosari

RÀDIO ESTEL

"Es pot fer una modificació exprés del reglament del Parlament" per a investir Puigdemont

Núria de Gispert, política, advocada catalana i presidenta del Parlament de Catalunya entre el 2010 i 2015, ha estat la protagonista de l’informatiu matinal de…

17 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Núria de Gispert, política, advocada catalana i presidenta del Parlament de Catalunya entre el 2010 i 2015, ha estat la protagonista de l’informatiu matinal de RàdioEstel. De Gispert ha recomenat al nou president del Parlament, Roger Torrent: “Sobretot, sobretot, molta paciència, molta. L’experència que ell té al Parlament l’ajudarà. Ha estat portaveu adjunt i sap perfectament el rol parlamentari. Vist el que hem vist en els darrers anys amb Forcadell i els presidents anteriors, el Parlament és molt tensionant. I la funció dels parlamementaris no la fan fàcil. S’han creat dos grups antagonics, i s’ha de buscar allò que pugui unir i no separar. Intentar calmar els ànims, que no hi hagi tensions nervioses”, ha declarat l'expresidenta del Parlament.
Núria de Gispert ha avançat: “Pel que fa a les 5 persones que estan a l'exili, el president Puigdemont i els 4 consellers, no sembla que sigui la prioritat en aquest moment, però m'imagino que en els propers dies veurem modificacions o canvis”. Sobre si veu possible investir Puigdemont a distància, De Gispert ha dit: "Li posaran molt complicat. Requeriria, per evitar mals majors, una modificació exprés del reglament del Parlament, que es pot fer, i per tant ningú podrà dir que és inconstitucional. Una modificació del reglament ampliant les possibilitats d'actuació telemàtica es pot fer, i més en el segle XXI. Si fos així, veuriem al president Puigdemont com el president de la Generalitat, però no sé si ho té plenament decidit”.
A més, en l'hora informativa de la Fórmula Estel, Mn. Jaume Aymar, director de RàdioEstel i Catalunya Cristiana, ha fet la primera reflexió; Paco Estellés, director Salesians Sant Jordi, ha comentat la notícia que el 2017 tanca amb el doble de menors estrangers sols, quasi 1.500; hem parlat amb Mireia Perelló, propietària de la Llibreria La Impossible, i hem començat una roda d’entrevistes a l’equip de Catalunya Cristiana pel número 2.000 del setmanari. Aquest dimecres el periodista Eduard Brufau ha estat el primer.
 
Fórmula Estel 8 del matí / 9 del matí (a partir del minut 18)

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció