En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"És una bona notícia que hagin deixat de fer la vaga de fam"

"És una bona notícia que els presos hagin decidit acabar amb la vaga de fam". Així ho ha declarat al programa "A Primera Hora" Eduard Ibáñez,…

21 desembre 2018

Comparteix
"És una bona notícia que els presos hagin decidit acabar amb la vaga de fam". Així ho ha declarat al programa "A Primera Hora" Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau a Barcelona, i que ha estat entrevistat a Ràdio Estel. Els recursos d'empara que han començat a prosperar han sigut claus perquè Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Josep Rull hagin aturat la vaga de fam que van començar el passat 1 de Desembre. L'advocat Ibáñez considera que "el Tribunal Suprem no pot dictar una sentència en ferm, i que al final seran les institucions europees les que prendran la decisió final sobre els líders independentistes que a hores d'ara es troben a la presó".
Per Eduard Ibáñez "la justícia espanyola està vulnerant drets fonamentals com l'excés de presó preventiva abans que se celebri el judici i això fa que s'ataqui la llibertat dels presos, la presumpció d'innocència, ja que no es pot acusar a cap ciutadà sense demostrar que ha comès un delicte, la presumpció de llibertat, ja que tampoc es pot acusar a ningú a no ser que s'hagi transgredit alguna llei, i també perquè la interpretació de la llei s'està aplicant de forma distorsionada, ja que actualment no s'ha demostrat cap vulneració, i això va contra el principi de legalitat".
D'altra banda el director de Justícia i Pau, considera que "les mobilitzacions que es porten a terme el 21D si són pacífiques, no han de suposar cap problema per ningú, i més tenint en compte que l'estat espanyol no està donant cap resposta política al conjunt de la societat catalana".
Escolta el programa AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció