En directe

La Caravana

SOLIDARITAT

"Espanya ja ha incomplert el compromís d'acollir 18.000 refugiats"

Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, Cristina Ruano, membre d'Oxfam Intermon i responsable de comunicació de la plataforma VeniuJa, i Anna Roig,…

14 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als RefugiatsCristina Ruano, membre d'Oxfam Intermon i responsable de comunicació de la plataforma VeniuJa, i Anna Roig, responsable de Comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona, han coincidit aquest dijous a l'hora d'assegurar que "Espanya ja ha incomplert el compromís d'acollir 18.000 refugit". En el programa El Mirador de l'actualitat, totes tres han analitzat l’acollida de refugiats a Europa, a 12 dies de complir-se el termini compromès per la UE per rebre 160.000 persones procedents sobretot de Síria. Coissard ha qualificat de "frau" tota la gestió que s'està fent a nivell europeu des del 2015, i ha posat com a exemple el fet que "hi ha alguns països que no han acollit ni un sol reubicat"
Per la seva banda, Anna Roig ha comentat que "Càritas treballa, des de les seves possibilitats, amb moltes persones que presenten trajectòries vitals molt trencades, i està acollint unes 200 persones que estan quedant ja fora d'aquest pla estatal i no saben què fer". En aquesta línia, ha acusat el govern espanyol de "manca de voluntat política" a l'hora d'intentar complir el compromís d'acollida, i ha defensat "la tasca que fa Càritas, amb la Comunitat de Sant Egidi, de buscar corredors humanitaris, acords perquè vinguin refugiats a Espanya i rebin aquí el reconeixement oficial com a refugiats".

Cristina Ruano ha presentat VeniuJa com "una iniciativa conjunta de nombroses entitats, a nivell de tot l'Estat, per aconseguir activar tots els mecanismes possibles perquè els refugiats siguin acollits". Ha explicat també que, "a nivell de Catalunya, no es farà en principi cap acte conjunt o manifestació abans del 26 de setembre, tenint en compte el difícil context polític que es viu". Entre les conclusions compartides, Pascale Coissard ha recordat que "falten 15.000 persones per arribar a les 18.000", cosa que vol dir que amb prou feines Espanya ha arribat a la cinquena part del compromís adquirit ara fa dos anys amb la Unió Europea.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 14 de setembre

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció