En directe

Cocodril Club

SOLIDARITAT

"Espanya ja ha incomplert el compromís d'acollir 18.000 refugiats"

Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, Cristina Ruano, membre d'Oxfam Intermon i responsable de comunicació de la plataforma VeniuJa, i Anna Roig,…

14 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Pascale Coissard, portaveu de la Comissió Catalana d’Ajuda als RefugiatsCristina Ruano, membre d'Oxfam Intermon i responsable de comunicació de la plataforma VeniuJa, i Anna Roig, responsable de Comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona, han coincidit aquest dijous a l'hora d'assegurar que "Espanya ja ha incomplert el compromís d'acollir 18.000 refugit". En el programa El Mirador de l'actualitat, totes tres han analitzat l’acollida de refugiats a Europa, a 12 dies de complir-se el termini compromès per la UE per rebre 160.000 persones procedents sobretot de Síria. Coissard ha qualificat de "frau" tota la gestió que s'està fent a nivell europeu des del 2015, i ha posat com a exemple el fet que "hi ha alguns països que no han acollit ni un sol reubicat"
Per la seva banda, Anna Roig ha comentat que "Càritas treballa, des de les seves possibilitats, amb moltes persones que presenten trajectòries vitals molt trencades, i està acollint unes 200 persones que estan quedant ja fora d'aquest pla estatal i no saben què fer". En aquesta línia, ha acusat el govern espanyol de "manca de voluntat política" a l'hora d'intentar complir el compromís d'acollida, i ha defensat "la tasca que fa Càritas, amb la Comunitat de Sant Egidi, de buscar corredors humanitaris, acords perquè vinguin refugiats a Espanya i rebin aquí el reconeixement oficial com a refugiats".

Cristina Ruano ha presentat VeniuJa com "una iniciativa conjunta de nombroses entitats, a nivell de tot l'Estat, per aconseguir activar tots els mecanismes possibles perquè els refugiats siguin acollits". Ha explicat també que, "a nivell de Catalunya, no es farà en principi cap acte conjunt o manifestació abans del 26 de setembre, tenint en compte el difícil context polític que es viu". Entre les conclusions compartides, Pascale Coissard ha recordat que "falten 15.000 persones per arribar a les 18.000", cosa que vol dir que amb prou feines Espanya ha arribat a la cinquena part del compromís adquirit ara fa dos anys amb la Unió Europea.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 14 de setembre

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció