En directe

Cocodril Club

POLÍTICA

"Estem davant la pitjor classe política de la democràcia a Espanya"

Toni Picó, advocat i exdiputat, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Lluís Sols, col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme…

20 setembre 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Toni Picó, advocat i exdiputat, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Lluís Sols, col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest divendres, des del programa 'El Mirador de l'actualitat' el que ha estat aquests mesos el fracàs en l’elecció d’un president del govern espanyol, que ja és un fet. Sols ha lamentat que "estem davant la pitjor classe política de la democràcia a Espanya, perquè no havíem tingut mai un espectre de dirigents tan dolents". Ha dit també que "és inexplicable que no siguin capaços de posar-se d'acord, de cedir una mica uns i altres". El professor ha afegit que "semblen nens petits, com si juguessin". Com a previsió, ha conclòs que "PP i PSOE sortiran perdent tots dos". Pérez Francesch ha explicat que "no s'ha volgut arribar a acords perquè ha triomfat la política com un relat que uns compren i altres no". D'altra banda, el professor de la UAB ha destacat, com a clau, que "la crisi catalana està provocant una autèntica crisi constitucional espanyola al darrere d'aquesta situació, amb la dificultat de gestionar el que passa a Catalunya".
Picó ha explicat que aquesta situació "és el fracàs de la política, que s'ha desprestigiat amb una dinàmica com de trinxeres". L'advocat ha comentat que "hi havia una certa alegria el 28 d'abril, en el moment d'anar a votar, però ara sembla que la qüestió és anar o no a votar". L'exdiputat ha assegurat que "va sortir de les anteriors eleccions un mandat que permetia una governabilitat, encara que no quedi clar si hauria estat estable". Pérez Francesch ha dit que "les previsions que fan de vegades els partits sembla que han apuntat a aquestes noves eleccions, i Ciutadans té un paper molt important també en tota aquesta mena de joc de pactes que han fet la política molt polièdrica i complexa, fins al punt de no posar-se d'acord en res".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 20 de setembre.
Hi haurà noves eleccions el 10 de novembre. S’ha confirmat després de les últimes reunions de PSOE i Unides Podem, que han estat sempre sense avenços ni cap possibilitat d’acord, i de la ronda de contactes del rei Felip VI amb els grups parlamentaris, de la qual no ha sortit cap proposta formal de candidat. A més, la ja famosa conversa telefònica de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias va servir per constatar una manca de confiança que, deixant de banda les diverses interpretacions, ha reflectit que tot ja sembla marcat pel “no hi ha res a fer”. La situació d’aquest bloqueig, després de la investidura fallida del 25 de juliol i quan està a punt d’esgotar-se el termini, influeix també en el panorama polític i social a Catalunya. La recent manifestació de la Diada, el compte enrere perquè es conegui la sentència del Suprem sobre l’1 d’octubre i les crides a un diàleg aturat pel fet que a Madrid hi ha un govern en funcions allarguen la incertesa i mantenen oberts molts interrogants.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció