En directe

La Caravana

POLÍTICA

"Estem davant la pitjor classe política de la democràcia a Espanya"

Toni Picó, advocat i exdiputat, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Lluís Sols, col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme…

20 setembre 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Toni Picó, advocat i exdiputat, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Lluís Sols, col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest divendres, des del programa 'El Mirador de l'actualitat' el que ha estat aquests mesos el fracàs en l’elecció d’un president del govern espanyol, que ja és un fet. Sols ha lamentat que "estem davant la pitjor classe política de la democràcia a Espanya, perquè no havíem tingut mai un espectre de dirigents tan dolents". Ha dit també que "és inexplicable que no siguin capaços de posar-se d'acord, de cedir una mica uns i altres". El professor ha afegit que "semblen nens petits, com si juguessin". Com a previsió, ha conclòs que "PP i PSOE sortiran perdent tots dos". Pérez Francesch ha explicat que "no s'ha volgut arribar a acords perquè ha triomfat la política com un relat que uns compren i altres no". D'altra banda, el professor de la UAB ha destacat, com a clau, que "la crisi catalana està provocant una autèntica crisi constitucional espanyola al darrere d'aquesta situació, amb la dificultat de gestionar el que passa a Catalunya".
Picó ha explicat que aquesta situació "és el fracàs de la política, que s'ha desprestigiat amb una dinàmica com de trinxeres". L'advocat ha comentat que "hi havia una certa alegria el 28 d'abril, en el moment d'anar a votar, però ara sembla que la qüestió és anar o no a votar". L'exdiputat ha assegurat que "va sortir de les anteriors eleccions un mandat que permetia una governabilitat, encara que no quedi clar si hauria estat estable". Pérez Francesch ha dit que "les previsions que fan de vegades els partits sembla que han apuntat a aquestes noves eleccions, i Ciutadans té un paper molt important també en tota aquesta mena de joc de pactes que han fet la política molt polièdrica i complexa, fins al punt de no posar-se d'acord en res".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 20 de setembre.
Hi haurà noves eleccions el 10 de novembre. S’ha confirmat després de les últimes reunions de PSOE i Unides Podem, que han estat sempre sense avenços ni cap possibilitat d’acord, i de la ronda de contactes del rei Felip VI amb els grups parlamentaris, de la qual no ha sortit cap proposta formal de candidat. A més, la ja famosa conversa telefònica de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias va servir per constatar una manca de confiança que, deixant de banda les diverses interpretacions, ha reflectit que tot ja sembla marcat pel “no hi ha res a fer”. La situació d’aquest bloqueig, després de la investidura fallida del 25 de juliol i quan està a punt d’esgotar-se el termini, influeix també en el panorama polític i social a Catalunya. La recent manifestació de la Diada, el compte enrere perquè es conegui la sentència del Suprem sobre l’1 d’octubre i les crides a un diàleg aturat pel fet que a Madrid hi ha un govern en funcions allarguen la incertesa i mantenen oberts molts interrogants.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023