En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Estem en un moment d'excepció política"

El fins ara diputat al Parlament de Catalunya per Catalunya en Comú Podem i líder d'Iniciativa i Esquerra Alternativa, Joan Josep Nuet, ha decidit passar…

20 març 2019

Redacció

Comparteix

El fins ara diputat al Parlament de Catalunya per Catalunya en Comú Podem i líder d'Iniciativa i Esquerra Alternativa, Joan Josep Nuet, ha decidit passar a formar part de la plataforma Sobiranistes (escisió de CatComú), molt crítica amb la posició equidistant dels comuns en relació amb el procés independentista. Al mateix temps anirà com anúmero 4 a les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés a les eleccions generals del 28 d'abril. En els propers dies farà pública la decisió de si abandona la direcció d'EUiA.Deixar CatComú ha generat molta polèmica. Jessica Albiach, presidenta dels Comuns, ha considerat que la decisió de Nuet es deu a criteris exclusivament personals i partidistes. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb l'encara líder d'EUiA. "Davant la situació política que hi ha a Espanya la millor solució és la república catalana enfront d'unes dretes i una part dels socialistes que van fer president a Mariano Rajoy en el seu dia.Cal diàleg per trobar una sortida entre Catalunya i la resta d'Espanya.L'única solució és el diàleg i no judicialitzar un problema polític com han fet el Partit Popular i Ciutadans." Que hi hagi dirigents sobiranistes a la presó és molt greu i no és pot passar per alt." Nuet ha dit que per plantar cara a l'auge de l'extrema dreta "Cal anar tots els independentistes i els que no ho són, units amb l'objectiu de combatre idees que avalen el retrocés en drets civils fonamentals, el dret a decidir o el dret a pensar diferent".

D'aquesta manera el dirigent polític continuarà defensant el diàleg com a solució política, i ho farà des de Sobiranistes al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats amb ERC.
Un repàs al judici del procés sobiranista
Al programa també s'ha parlat dels 30 anys d'historia del Saló de l'Ensenyament amb Nati Cabrera, professora d'Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya. Amb Eulogi Broto, jurista i professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Catalunya, s'ha fet una pinzellada a la divuitena sessió del judici als líders independentistes.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció