En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"Estem en un moment d'excepció política"

El fins ara diputat al Parlament de Catalunya per Catalunya en Comú Podem i líder d'Iniciativa i Esquerra Alternativa, Joan Josep Nuet, ha decidit passar…

20 març 2019

Redacció

Comparteix

El fins ara diputat al Parlament de Catalunya per Catalunya en Comú Podem i líder d'Iniciativa i Esquerra Alternativa, Joan Josep Nuet, ha decidit passar a formar part de la plataforma Sobiranistes (escisió de CatComú), molt crítica amb la posició equidistant dels comuns en relació amb el procés independentista. Al mateix temps anirà com anúmero 4 a les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés a les eleccions generals del 28 d'abril. En els propers dies farà pública la decisió de si abandona la direcció d'EUiA.Deixar CatComú ha generat molta polèmica. Jessica Albiach, presidenta dels Comuns, ha considerat que la decisió de Nuet es deu a criteris exclusivament personals i partidistes. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb l'encara líder d'EUiA. "Davant la situació política que hi ha a Espanya la millor solució és la república catalana enfront d'unes dretes i una part dels socialistes que van fer president a Mariano Rajoy en el seu dia.Cal diàleg per trobar una sortida entre Catalunya i la resta d'Espanya.L'única solució és el diàleg i no judicialitzar un problema polític com han fet el Partit Popular i Ciutadans." Que hi hagi dirigents sobiranistes a la presó és molt greu i no és pot passar per alt." Nuet ha dit que per plantar cara a l'auge de l'extrema dreta "Cal anar tots els independentistes i els que no ho són, units amb l'objectiu de combatre idees que avalen el retrocés en drets civils fonamentals, el dret a decidir o el dret a pensar diferent".

D'aquesta manera el dirigent polític continuarà defensant el diàleg com a solució política, i ho farà des de Sobiranistes al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats amb ERC.
Un repàs al judici del procés sobiranista
Al programa també s'ha parlat dels 30 anys d'historia del Saló de l'Ensenyament amb Nati Cabrera, professora d'Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya. Amb Eulogi Broto, jurista i professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Catalunya, s'ha fet una pinzellada a la divuitena sessió del judici als líders independentistes.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció