En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

RELIGIÓ

Esteve Camps, sobre el futur de la façana de la Glòria de la Sagrada Família: "Hem demanat una trobada amb Laia Bonet, estem esperant que ens citi"

El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha avançat a Ràdio Estel la sol·licitud d'una trobada formal amb l'Ajuntament de Barcelona respecte a les obres del Temple

9 novembre 2023

Redacció

Comparteix

El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha avançat a Ràdio Estel que han sol·licitat una trobada formal amb l'Ajuntament de Barcelona, liderat per Jaume Collboni, per asseure's a parlar sobre el futur de l'escalinata de la façana de la Glòria.

En una entrevista al programa La Caravana, Camps ha concretat que "han demanat una reunió amb la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Laia Bonet, per abordar aquesta qüestió. "Amb l'actual consistori encara no hem tingut cap tracte sobre l'escalinata del carrer Mallorca", ha afirmat.

Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família
Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família | JUNTA CONSTRUCTORA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

Ara bé, Camps ha remarcat que amb els veïns no hi ha cap negociació i ha dit que alguns afectats neguen que Gaudí fes aquest disseny. "Ell sí que ho va signar i ho diuen els arxius", ha defensat.

"Èxit total" al tret de sortida dels actes d'inauguració de les torres dels Evangelistes

El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha celebrat el conjunt d'actes que es van fer el cap de setmana per donar el tret de sortida a la inauguració de les quatre Torres dels Evangelistes del temple de la Sagrada Família. "Va ser un èxit total", ha assegurat. A més, era la primera vegada que la Banda Municipal actuava a la basílica. De fet, Camps ha admès que cada any reben moltes sol·licituds de grups que volen actuar al temple. "Fem quatre actuacions l'any i sempre ens arriben força sol·licituds. Per això intentem triar la més adequada".

La missa i benedicció de les torres dels quatre Evangelistes

La celebració d’actes continuarà aquest cap de setmana amb una trobada castellera amb quatre colles de la capital catalana, el dissabte, i la missa i benedicció de les torres, que tindrà lloc el diumenge 12 de novembre a mitja tarda i que serà oficiada pel Cardenal Joan Josep Omella  i concelebrada pel Nunci Apostòlic i els bisbes Auxiliars de Barcelona. Ràdio Estel en farà una programació especial

Acabar la coronació de Jesús el 2026, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí

D’altra banda, Camps també ha explicat que la voluntat de la basílica és acabar la coronació més alta, la torre de Jesús, l’any 2026, coincidint amb el centenari de la mort d’Antoni Gaudí. “La nostra il·lusió hauria estat acabar el 2026. Agafo el compromís, els diners hi són i tenim el material, per tant, només queda la construcció”, ha detallat.  

Durant l’entrevista, Camps també ha admès que la basílica es quedarà amb la xifra de 4,5 milions d’habitants i no se superarà. “No pot anar a més perquè tenim una regulació de visitants. Després del coronavirus es va establir que no podia haver-hi més d’una determinada gent dins del temps”. Per això, ha dit que la xifra oscil·larà entre els 4,5 milions de visitants. 

Esteve Camps, sobre el futur de la façana de la Glòria de la Sagrada Família

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

La Sagrada Família inaugurarà les quatre torres dels Evangelistes el 12 de novembre

El president delegat de la junta constructora del temple, Esteve Camps, ha explicat també que l'Ajuntament de Barcelona vol seure i parlar sobre la construcció de l'escalinata de la façana de la Glòria

19 setembre 2023

Redacció