En directe

La Caravana

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

La Sagrada Família inaugurarà les quatre torres dels Evangelistes el 12 de novembre

El president delegat de la junta constructora del temple, Esteve Camps, ha explicat també que l'Ajuntament de Barcelona vol seure i parlar sobre la construcció de l'escalinata de la façana de la Glòria

19 setembre 2023

Redacció

Comparteix

Esteve Camps, president delegat de la junta constructora de la Sagrada Família, ha dit sobre les quatre torres dels Evangelistes –Lluc, Marc, Mateu i Joan– que s'inauguraran el 12 de novembre amb una missa de benedicció.

Esteve Camps sobre les torres de la Sagrada Família

A l'octubre es col·locaran les dues escultures que culminaran les estructures, la Torre de Joan amb una àliga i la de Mateu, amb un àngel. Les altres dues torres dels evangelistes, Lluc i Marc, es van il·luminar per primera vegada el 16 de desembre de l'any passat després del tradicional concert de Nadal. Amb la finalització de les torres dels evangelistes, ja estaran construïdes 13 de les 18 torres projectades per Gaudí.

La Torre de l'Evangelista Joan de la Sagrada Família es culminarà amb una àliga | Agustí Codinach

En una entrevista a Ràdio Estel, Camps ha explicat que els actes començaran el dia 12 amb una exhibició de castells que representaran les 4 torres. Després, hi tindrà lloc la benedicció per part del nunci papal i del cardenal Joan Josep Omella. El temple té el permís per il·luminar les torres durant les festes de Nadal i estan negociant amb el consistori mantenir la il·luminació la resta de l'any.

La fi de la Sagrada Família

La Sagrada Família també manté la data prevista del 2026 per a la creu de Jesús. En faran un prototip que esperen que es pugui veure l'any que ve durant les portes obertes que el temple organitza per les festes de La Mercè. Actualment, s'estan restaurant les torres de la façana del naixement, que tenen més de cent anys. Fins ara, s'han fet tasques de neteja i substitució d'elements que no estaven en prou bon estat.

Es farà un prototip de la creu de Jesús que s'espera que es pugui veure l'any que ve durant les portes obertes per les festes de la Mercè

Negociacions amb l'Ajuntament per la façana de la Glòria

Un cop acabada la torre de Jesús només faltarà construir la façana de la Glòria, que contempla quatre torres més, i que és la que s'ha de construir al carrer Mallorca.

Aquesta part genera un conflicte amb els veïns per l'escalinata que està projectada on ara hi ha habitatges. En aquest sentit, Esteve Camps ha explicat que "estan oberts a negociar" amb el nou ajuntament que lidera Jaume Collboni i ha assegurat que Laia Bonet, responsable d'urbanisme, ja l'ha convidat "a seure i parlar". En tot cas, Camps ha volgut deixar clar "que són hereus del projecte d'Antoni Gaudí i que defensaran la seva vigència".

Esteve Camps: "Som hereus del projecte d'Antoni Gaudí i defensarem la seva vigència"

Entrevista a Esteve Camps, president de la junta constructora de la Sagrada Família

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

ESGLÉSIA MÓN

La Sagrada Família creu que no té sentit que les negociacions amb l’Ajuntament i els veïns del carrer Mallorca es reprenguin abans de les eleccions

Sagrada Família

Ho ha explicat Esteve Camps, president delegat de la junta constructora de la basílica, que també ha assegurat que “no es pot mantenir la data del 2026” per la finalització de les obres

2 març 2023

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

ESGLÉSIA MÓN

La Sagrada Família recupera el calendari inicial de construcció i el gruix de les obres acabarà el 2026

La Sagrada Família

Per finalitzar el temple quedaria pendent la façana de la Glòria, que continua aturada pel conflicte veïnal

22 setembre 2022

Redacció