En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família: “Avui és un dia per gaudir”

Aquest dimecres s’encén l’estel de Maria que corona la torre de la mare de déu de la basílica

8 desembre 2021

Redacció

Comparteix

El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família s’ha mostrat satisfet amb l’encesa de l’estel de Maria que corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, la més alta del temple, esperant que s’aixequi la de Jesús. “Avui és un dia per gaudir” ha exposat Esteve Camps en una entrevista a El Matí de Ràdio Estel.

L’encesa de l’estel es fa un cop finalitzada l’eucaristia a càrrec del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. La Basílica de la Sagrada Família fa 139 anys que està en construcció  i és un projecte, l’obra magna d’Antoni Gaudí, que es va completant de mica en mica gràcies a les donacions dels seus visitants. Tanmateix, el temple expiatori es vesteix aquest dimecres de gala per il·luminar la ciutat de Barcelona a 138 metres d’alçada.

"Més de 122 països i 459.000 persones han participat en la il·luminació de la torre".

Camps ha apuntat que “més de 122 països i 459.000 persones han participat en la il·luminació de la torre”. El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha mostrat la voluntat de compartir aquesta fita, “no només amb la litúrgia, sinó obrir les portes a la part lúdica, cultural i musical”. En aquest sentit ha destacat que “és la primera vegada que els gegants entren a la basílica per rendir honors a Maria”.

El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha celebrat que el temple és sentit com a propi per a la ciutadania del país, i per la ciutat de Barcelona. “25 cadenes de televisió de tot el món estan instal·lades a la Basílica per retransmetre l’encesa”. Aquest dimecres l’estel de Maria s’il·lumina fins a les dotze de la nit, i des del dijous nou de desembre fins al nou de gener, s’il·lumina fins a les deu de la nit.

La retransmissió es pot seguir en directe a través de la pàgina web de la Sagrada Família, estel.sagradafamilia.org.

Entrevista a Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família

0:00 / 0:00

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció