En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família: “Avui és un dia per gaudir”

Aquest dimecres s’encén l’estel de Maria que corona la torre de la mare de déu de la basílica

8 desembre 2021

Redacció

Comparteix

El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família s’ha mostrat satisfet amb l’encesa de l’estel de Maria que corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, la més alta del temple, esperant que s’aixequi la de Jesús. “Avui és un dia per gaudir” ha exposat Esteve Camps en una entrevista a El Matí de Ràdio Estel.

L’encesa de l’estel es fa un cop finalitzada l’eucaristia a càrrec del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. La Basílica de la Sagrada Família fa 139 anys que està en construcció  i és un projecte, l’obra magna d’Antoni Gaudí, que es va completant de mica en mica gràcies a les donacions dels seus visitants. Tanmateix, el temple expiatori es vesteix aquest dimecres de gala per il·luminar la ciutat de Barcelona a 138 metres d’alçada.

"Més de 122 països i 459.000 persones han participat en la il·luminació de la torre".

Camps ha apuntat que “més de 122 països i 459.000 persones han participat en la il·luminació de la torre”. El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha mostrat la voluntat de compartir aquesta fita, “no només amb la litúrgia, sinó obrir les portes a la part lúdica, cultural i musical”. En aquest sentit ha destacat que “és la primera vegada que els gegants entren a la basílica per rendir honors a Maria”.

El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha celebrat que el temple és sentit com a propi per a la ciutadania del país, i per la ciutat de Barcelona. “25 cadenes de televisió de tot el món estan instal·lades a la Basílica per retransmetre l’encesa”. Aquest dimecres l’estel de Maria s’il·lumina fins a les dotze de la nit, i des del dijous nou de desembre fins al nou de gener, s’il·lumina fins a les deu de la nit.

La retransmissió es pot seguir en directe a través de la pàgina web de la Sagrada Família, estel.sagradafamilia.org.

Entrevista a Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família

0:00 / 0:00

Més actualitat

Prop de la meitat dels autònoms a Catalunya no tenen una protecció adient davant el sistema de cotització

Els autònoms tenen dificultats per arribar a fin de mes

L'Organització d’Autònoms de Catalunya demana que es revisin els trams perquè siguin més justos i puntualitza que cal diferenciar ingressos bruts de resultats nets.

21 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona lamenta que la legislació i els controls actuals impedeixen introduir condicions ètiques a l'hora de construir habitatge social

El gerent d'Habitatge del consistori, Javier Burón, assenyala que és la CNMV la que hauria d'establir mesures més restrictives.

20 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona i l'AMB faran pisos amb empreses lligades a embargaments bancaris a Espanya i finançament d'assentaments a la Cisjordània ocupada

Habitatge Metrópolis Barcelona

4.500 habitatges de lloguer social que l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona volen construir es realitzaran amb una unió d’empreses on participa, entre d’altres, un fons d’inversió que ha finançat els assentaments d’extremistes jueus a Cisjordània. Aquesta unió d’empreses, on també participa una entitat vinculada al Banco Santander, va adquirir en el seu moment milers de pisos embargats per bancs.

20 gener 2022

Redacció