En directe

La Caravana

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família: “Avui és un dia per gaudir”

Aquest dimecres s’encén l’estel de Maria que corona la torre de la mare de déu de la basílica

8 desembre 2021

Redacció

Comparteix

El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família s’ha mostrat satisfet amb l’encesa de l’estel de Maria que corona la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, la més alta del temple, esperant que s’aixequi la de Jesús. “Avui és un dia per gaudir” ha exposat Esteve Camps en una entrevista a El Matí de Ràdio Estel.

L’encesa de l’estel es fa un cop finalitzada l’eucaristia a càrrec del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. La Basílica de la Sagrada Família fa 139 anys que està en construcció  i és un projecte, l’obra magna d’Antoni Gaudí, que es va completant de mica en mica gràcies a les donacions dels seus visitants. Tanmateix, el temple expiatori es vesteix aquest dimecres de gala per il·luminar la ciutat de Barcelona a 138 metres d’alçada.

"Més de 122 països i 459.000 persones han participat en la il·luminació de la torre".

Camps ha apuntat que “més de 122 països i 459.000 persones han participat en la il·luminació de la torre”. El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha mostrat la voluntat de compartir aquesta fita, “no només amb la litúrgia, sinó obrir les portes a la part lúdica, cultural i musical”. En aquest sentit ha destacat que “és la primera vegada que els gegants entren a la basílica per rendir honors a Maria”.

El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha celebrat que el temple és sentit com a propi per a la ciutadania del país, i per la ciutat de Barcelona. “25 cadenes de televisió de tot el món estan instal·lades a la Basílica per retransmetre l’encesa”. Aquest dimecres l’estel de Maria s’il·lumina fins a les dotze de la nit, i des del dijous nou de desembre fins al nou de gener, s’il·lumina fins a les deu de la nit.

La retransmissió es pot seguir en directe a través de la pàgina web de la Sagrada Família, estel.sagradafamilia.org.

Entrevista a Esteve Camps, president de la Junta Constructora de la Sagrada Família

0:00 / 0:00

Més actualitat

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

CONFAVC: "Catalunya està a les beceroles amb la retirada de l'amiant"

Peces d'amiant d'un edifici de Badia del Vallès | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró, lamenta que només 35 municipis catalans tinguin un cens d'amiant

15 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció