En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Estrenat un documental per internet sobre el beat Pere Tarrés

S'ha estrenat un documental sobre la vida del beat Doctor Pere Tarrés accessible de forma gratuïta per internet: www.doctortarres.com. El documental Doctor Pere Tarrés s'ha…

31 agost 2016

Comparteix

S'ha estrenat un documental sobre la vida del beat Doctor Pere Tarrés accessible de forma gratuïta per internet: www.doctortarres.com. El documental Doctor Pere Tarrés s'ha estrenat el 31 d'agost, coincidint amb l'aniversari de la mort del beat, i ha estat promogut per la Postulació de la Causa de Canonització amb la col·laboració de la Federació Internacional d'Associacions Mèdiques Catòliques.

El documental Doctor Pere Tarrés està estructurat en quatre capítols que repassen la seva vida i el seu apostolat: metge, apòstol, sacerdot i escriptor. Inclou més d'un centenar d'imatges de l'arxiu fotogràfic de la comissió pro canonització del Dr. Pere Tarrés, algunes d'elles inèdites, i entrevistes realitzades l'any 1983 a persones que el van conèixer com la seva germana, la monja Francesca Tarrés, el seu amic, el Doctor Gerard Manresa Formosa, o l'abat emèrit del monestir de Montserrat, el Pare Cassià Just Riba.

La producció ha anat a càrrec de Global3DSolutions, una productora catalana especialitzada en nous formats audiovisual. És la mateixa productora del documental Jo Crec.

El Doctor Pere Tarrés, una vida breu però intensa

La vida del doctor Pere Tarrés i Claret va ser breu però intensa (1905-1950). Va dedicar-se durant onze anys a la medicina i també onze anys a la vida sacerdotal. El seu Diari de guerra ens presenta la vida d'un cristià laic immers en la tragèdia bèl·lica de la guerra civil, que manté i aferma la seva fe i que es lliura amb amor a ajudar els ferits. Acabada la guerra, ingressa al Seminari de Barcelona. La seva acció sacerdotal fou tota ella exemple d'amor a Déu i als altres.

Tarrés fou un home de pregària, especialment d'adoració al Bon Jesús Sagramentat. La pregària el va ajudar especialment durant l'última etapa de la seva vida. Tarrés va patir una llarga malaltia amb terribles sofriments. Va morir quan només tenia 45 anys. Va ser beatificat pel papa Joan Pau II el 5 de setembre de l'any 2004 a Loreto. Un segon miracle atribuït a Tarrés ja s'ha presentat a Roma per tal de fer-ne possible la canonització. Es tracta d'una religiosa de Sabadell amb un diagnòstic de tuberculosi òssia que va ser guarida sense explicació possible amb els coneixements científics actuals. Ara s'està examinant l'autenticitat d'aquest miracle.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció