En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Eugeni Gay destaca que "Ricard Maria Carles va saber conviure amb el patiment propi del cristià"

L’advocat i exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay ha dit aquest matí a Ràdio Estel que Ricard Maria Carles ''va saber conviure amb el patiment…

18 desembre 2013

Redacció

Comparteix

L’advocat i exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay ha dit aquest matí a Ràdio Estel que Ricard Maria Carles ''va saber conviure amb el patiment propi del cristià, una situació que va reforçar la fe que sempre manifestava''. En el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè, ha destacat la capacitat de mirar endavant mostrada pel cardenal Carles quan va ser acusat, sobretot a nivell mediàtic, a partir d’unes gravacions que tenia la Fiscalia de Torre Anunziata, a Nàpols, corresponents a una xarxa de tràfic d’armes on una persona pronunciava les paraules “bisbe de Barcelona”. Eugeni Gay ha assegurat que Ricard Maria Carles ens ha donat un gran testimoni de proximitat amb Déu. "Va ser sobretot un gran home de fe i molt senzill, proper i espiritual, com ho demostra el fet que els qui s'acostaven a ell sempre eren escoltats i hi trobaven resposta", ha comentat Gay.

Per la seva banda, el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, Daniel Arasa, ha recordat que Ricard Maria Carles va acceptar ser arquebisbe de Barcelona només per obediència al Papa, ja que "no li agradava venir a Barcelona, i va patir per aquest motiu, ja que el seu temperament semblava més apte per a una diòcesi petita com Tortosa i no pas per a una altra més complexa com és Barcelona". També ha participat en el debat la religiosa del Sagrat Cor Llum Delàs, que va col•laborar molt estretament amb el cardenal Carles com a delegada de Pastoral Universitària. Llum Delàs ha subratllat l’obertura que Ricard Maria Carles va tenir a l’hora d’encarregar responsabilitats, i ha conclòs que Carles ''era un home que confiava i que, quan es va veure acusat, va passar a viure una creu en silenci".

I el periodista Marcel•lí Joan, que va ser delegat de Mitjans de Comunicació i també secretari del Consell Pastoral Diocesà amb Ricard Maria Carles, l'ha definit com ''una bona persona'' i també com ''un home de Joan Pau II que va fer el que va poder per solucionar els pboblemes que va haver d'afrontar''. En aquesta línia, ha dit que la clau de la gran crisi que es va patir a l’arxidiòcesi de Barcelona l’any 2000, amb la destitució d’Enric Puig com a secretari general i la dimissió del bisbe Joan Carrera com a moderador de la Cúria, "es troba més en circumstàncies d'un moment difícil que no pas en la personalitat del cardenal Carles".

Aquests dijous a les 11, amb transmissió en directe per Ràdio Estel, se celebrarà la Missa exequial a la mateixa catedral de Barcelona. Després, el difunt serà traslladat a València, on serà enterrat a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció