En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Eugeni Gay destaca que "Ricard Maria Carles va saber conviure amb el patiment propi del cristià"

L’advocat i exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay ha dit aquest matí a Ràdio Estel que Ricard Maria Carles ''va saber conviure amb el patiment…

18 desembre 2013

Redacció

Comparteix

L’advocat i exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay ha dit aquest matí a Ràdio Estel que Ricard Maria Carles ''va saber conviure amb el patiment propi del cristià, una situació que va reforçar la fe que sempre manifestava''. En el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè, ha destacat la capacitat de mirar endavant mostrada pel cardenal Carles quan va ser acusat, sobretot a nivell mediàtic, a partir d’unes gravacions que tenia la Fiscalia de Torre Anunziata, a Nàpols, corresponents a una xarxa de tràfic d’armes on una persona pronunciava les paraules “bisbe de Barcelona”. Eugeni Gay ha assegurat que Ricard Maria Carles ens ha donat un gran testimoni de proximitat amb Déu. "Va ser sobretot un gran home de fe i molt senzill, proper i espiritual, com ho demostra el fet que els qui s'acostaven a ell sempre eren escoltats i hi trobaven resposta", ha comentat Gay.

Per la seva banda, el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, Daniel Arasa, ha recordat que Ricard Maria Carles va acceptar ser arquebisbe de Barcelona només per obediència al Papa, ja que "no li agradava venir a Barcelona, i va patir per aquest motiu, ja que el seu temperament semblava més apte per a una diòcesi petita com Tortosa i no pas per a una altra més complexa com és Barcelona". També ha participat en el debat la religiosa del Sagrat Cor Llum Delàs, que va col•laborar molt estretament amb el cardenal Carles com a delegada de Pastoral Universitària. Llum Delàs ha subratllat l’obertura que Ricard Maria Carles va tenir a l’hora d’encarregar responsabilitats, i ha conclòs que Carles ''era un home que confiava i que, quan es va veure acusat, va passar a viure una creu en silenci".

I el periodista Marcel•lí Joan, que va ser delegat de Mitjans de Comunicació i també secretari del Consell Pastoral Diocesà amb Ricard Maria Carles, l'ha definit com ''una bona persona'' i també com ''un home de Joan Pau II que va fer el que va poder per solucionar els pboblemes que va haver d'afrontar''. En aquesta línia, ha dit que la clau de la gran crisi que es va patir a l’arxidiòcesi de Barcelona l’any 2000, amb la destitució d’Enric Puig com a secretari general i la dimissió del bisbe Joan Carrera com a moderador de la Cúria, "es troba més en circumstàncies d'un moment difícil que no pas en la personalitat del cardenal Carles".

Aquests dijous a les 11, amb transmissió en directe per Ràdio Estel, se celebrarà la Missa exequial a la mateixa catedral de Barcelona. Després, el difunt serà traslladat a València, on serà enterrat a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció