En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Eulàlia Reguant, Lluís Serra i Josep-Lluís Masriera diuen que BCN World no promou un bon ús dels recursos materials

El projecte BCN World, que ha generat tota mena d’opinions des que es va anunciar, un cop el magnat nord-americà Sheldon Adelson va descartar Catalunya…

12 maig 2014

Redacció

Comparteix

El projecte BCN World, que ha generat tota mena d’opinions des que es va anunciar, un cop el magnat nord-americà Sheldon Adelson va descartar Catalunya per al seu projecte d’Eurovegas ara fa uns mesos, ha estat aquest dilluns el tema del Mirador de l’actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel. La delegada a Barcelona de Fiare Banca Ètica, Eulàlia Reguant, ha dit que la societat catalana no hauria d’acceptar que el macrocomplex tirés endavant. “No hem de perdre de vista que el que està passant és que una sèrie de polítics estan promovent una activitat econòmica amb una sèrie d’impactes èticament dubtosos i, per tant, això no s’hauria de deixar passar”, ha comentat. Reguant també ha afegit que BCN World, “si és èticament dubtós políticament, no s’hauria de tirar endavant, ja sigui millor o pitjor que Eurovegas, perquè igualment és èticament dubtós i segueix tenint una sèrie d’impactes que són negatius”. Eulàlia Reguant també ha denunciat que, “en un espai com el de Barcelona World, s’està perpetuant aquesta precarietat dels treballadors i continuant un sistema on les desigualtats cada cop són més grans”. En aquesta línia, ha conclòs que “no és aquesta la sortida d’una crisi en què, amb l’excusa de generar llocs de feina i de preveure que en el futur anirà bé, el que estem fent és generar precarietat”.

Per la seva banda, l’economista Josep-Lluís Masriera ha criticat que es promocioni socialment el joc quan és molt perjudicial per al creixement personal, com ell mateix va poder comprovar de petit quan el seu pare li ensenyava "com els qui perdien tots els diners se suïdidaven al costat del Casino de Montecarlo". Masriera, això sí, ha defensat que es pugui trobar una sortida al projecte més digna que la d’Eurovegas. “Aquest model que s’ha iniciat a Catalunya fa la sensació que és una mica més seriós malgrat hi hagi algun personatge d’alguna immobiliària anterior que no te gaire experiències positives en el món immobiliari però que sembla que sigui una mica més consistent pel que fa els diners fixos per invertir, cosa que en el tema d’Eurovegas no ho era. Per tant, en si el model el veig més seriós que l’altre”, ha explicat.

També ha participat en el col•loqui d’aquest matí a Ràdio Estel el secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, Lluís Serra, que ha posat com a exemple negatiu el fet que l’Ajuntament de Barcelona s’hagi oposat a la presència del nom de la ciutat en el complex d’oci. Lluís Serra ha recordat que, «si Barcelona veiés que el projecte Barcelona World dóna més força a la marca Barcelona, segurament no hi haurien renunciat per més que Tarragona hagués dit el que hagués volgut». També ha destacat que «la gent vol tirar endavant aquest projecte, però aleshores tothom fa un gest amb una mica de màrqueting».

Ara fa uns dies, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, van formalitzar un acord per donar via lliure al complex d’oci, que es començarà a construir a Vila-seca i a Salou en principi després de l’estiu. Els sectors socials i polítics partidaris destaquen la inversió en el territori, mentre que els detractors alerten dels llocs de treball precaris i les possibles conseqüències sobre el medi ambient.

Podeu escoltar tot el col·loqui aquí (a partir del minut 10'30").

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció