En directe

La Missa de cada dia

PROGRAMES

"Europa avisa que abandonar el projecte té conseqüències"

Lluís Sols, professor i col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, i Luigi Contento, geòleg i membre de l'Associació Catòlica de…

26 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Sols, professor i col·laborador del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, i Luigi Contento, geòleg i membre de l'Associació Catòlica de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-CAT), han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, les possibles repercussions socials, polítiques i econòmiques del Brexit. Pursals ha destacat que "la Unió Europea actua amb duresa avisa per recordar a tots els socis que abandonar el projecte té conseqüències". En aquesta línia, ha afegit que "el govern britànic està atrapat en una dicotomia, perquè les condicions que havien posat davant els votants d'ara fa dos anys no s'han complert, però alhora ha de respectar el resultat del referèndum del juny de 2016". Sols ha assegurat que "és més democràtic respectar el que els britànics van votar que no pas fer un nou referèndum". En altres paraules, ha recordat que "ara s'afronten realitats concrets, i no està clar que hi hagi legitimitat per tornar a convocar els britànics a decidir sobre la sortida de la Unió Europea"

Luigi Contento ha destacat que "el govern britànic caurà d'aquí a poc temps, però el problema és que una part dels conservadors de Theresa May demanen el segon referèndum que ningú no sap com s'hauria de fer". D'altra banda, ha recordat que "també molts britànics prefereixen la sortida o la permanència dura abans que no pas un mal acord, perquè la qüestió econòmica és molt important".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 26 de setembre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat el Brexit, que sacseja novament la Unió Europea amb pressions sobre el govern de Theresa May perquè es pacti la sortida del Regne Unit en un termini d’un mes. Es planteja el rebuig a un Brexit tou, davant l’alternativa d’una sortida no acordada que tindria conseqüències devastadores per a l’economia britànica.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció