En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

"Europa ha de creure en l'objectiu d'assolir una unitat política"

"Europa s'ha de creure l'objectiu d'assolir una unitat política". En aquesta idea, han coincidit aquest dimarts Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes…

9 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
"Europa s'ha de creure l'objectiu d'assolir una unitat política". En aquesta idea, han coincidit aquest dimarts Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Arcadi Oliveres, economista i expresident de Justícia i Pau a Barcelona. Ha estat en una edició del programa El Mirador de l'actualitat dedicada precisament al moment actual de la Unió Europea i coincidint amb el Dia d'Europa. Ferrer ha destacat, després de referir-se a un manifest elaborat pel moviment que representa, que "els estats volen un pes excessiu, cosa que fa difícil que es continuï avançant cap a una unitat política i social, perquè l'econòmica es va aconseguint més". En aquesta línia, ha posat l'exemple dels consells europeus, "en què surten després cadascun dels caps d'Estat o de govern a donar la seva versió del que s'ha tractat, quan seria desitjable que només en fos un en representació de tots".
Arcadi Oliveres ha reconegut que abans, durant els anys 80, tenia "una confiança i un entusiasme molt grans en el projecte europeu, però ara la sensació és de gran decepció". L'economista ha comentat que "la victòria de Macron a França no pot ser tampoc cap consol, perquè és un polític que representa el capital i la banca que acumulen riqueses en benefici d'uns pocs", tot i que ha reconegut que "un triomf de Le Pen hauria estat encara pitjor". També ha defensat "l'Europa global més enllà del que ara és la Unió". Teresa Carreras, per la seva banda, ha lamentat que "avui primen massa els interessos de cada estat o país, quan seria bo que, per exemple a Catalunya, es pogués conèixer més la realitat d'Holanda o d'altres llocs del continent". Al final, tots han coincidit en la idea que "no s'ha perdut tot" però que encara "hi ha molta feina per fer" en la construcció europea".

Es pot escoltar AQUÍ el programa EL MIRADOR corresponent a aquest dimarts 9 de maig.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció