En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Europa va callar l’1 octubre, però ara el silenci s’ha trencat”

Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ja no tenen immunitat parlamentària després d’una votació a l’Europarlament. En el…

10 març 2021

Comparteix
Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ja no tenen immunitat parlamentària després d’una votació a l’Europarlament. En el cas de Puigdemont, l'aixecament de la immunitat ha estat aprovada per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions. Pel que fa a Comín i Ponsatí, s'hi han mostrat a favor 4 eurodiputats més, 404, i hi ha hagut 247 vots en contra i 42 abstencions. Ha estat una votació bastant més ajustada del que es preveia després que un 42% de l’europarlament hi hagi votat en contra. En declaracions al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, l’eurodiputat de Junts Toni Comín ha dit aquest dimecres que la votació del dia abans al Parlament Europeu evidencia “una derrota aritmètica i una victòria politica”. En aquesta línia, ha afegit que “hi ha, com a mínim, un 42% dels eurodiputats que rebutgen la deriva autoritària del govern espanyol”. 
Toni Comín ha comentat també també a Ràdio Estel que “Europa va callar l’1 octubre, però aquest dimarts el silenci s’ha trencat” amb la votació sobre la immunitat.  En aquest sentit,  ha afegit que “més de la meitat del Parlament europeu ha rebutjat la gestió del govern espanyol.” D’altra banda, l’eurodiputat també ha explicat que “ara cal anar al tribunal d’Estrasburg”, i que els tres eurodiputats seguiran “amb l’estratègia de guanyar suports i aliats”. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció