En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Europa va callar l’1 octubre, però ara el silenci s’ha trencat”

Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ja no tenen immunitat parlamentària després d’una votació a l’Europarlament. En el…

10 març 2021

Comparteix
Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ja no tenen immunitat parlamentària després d’una votació a l’Europarlament. En el cas de Puigdemont, l'aixecament de la immunitat ha estat aprovada per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions. Pel que fa a Comín i Ponsatí, s'hi han mostrat a favor 4 eurodiputats més, 404, i hi ha hagut 247 vots en contra i 42 abstencions. Ha estat una votació bastant més ajustada del que es preveia després que un 42% de l’europarlament hi hagi votat en contra. En declaracions al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, l’eurodiputat de Junts Toni Comín ha dit aquest dimecres que la votació del dia abans al Parlament Europeu evidencia “una derrota aritmètica i una victòria politica”. En aquesta línia, ha afegit que “hi ha, com a mínim, un 42% dels eurodiputats que rebutgen la deriva autoritària del govern espanyol”. 
Toni Comín ha comentat també també a Ràdio Estel que “Europa va callar l’1 octubre, però aquest dimarts el silenci s’ha trencat” amb la votació sobre la immunitat.  En aquest sentit,  ha afegit que “més de la meitat del Parlament europeu ha rebutjat la gestió del govern espanyol.” D’altra banda, l’eurodiputat també ha explicat que “ara cal anar al tribunal d’Estrasburg”, i que els tres eurodiputats seguiran “amb l’estratègia de guanyar suports i aliats”. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024