En directe

La veu dels animals

RÀDIO ESTEL

“Europa va callar l’1 octubre, però ara el silenci s’ha trencat”

Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ja no tenen immunitat parlamentària després d’una votació a l’Europarlament. En el…

10 març 2021

Comparteix
Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí ja no tenen immunitat parlamentària després d’una votació a l’Europarlament. En el cas de Puigdemont, l'aixecament de la immunitat ha estat aprovada per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions. Pel que fa a Comín i Ponsatí, s'hi han mostrat a favor 4 eurodiputats més, 404, i hi ha hagut 247 vots en contra i 42 abstencions. Ha estat una votació bastant més ajustada del que es preveia després que un 42% de l’europarlament hi hagi votat en contra. En declaracions al programa ‘A primera hora’ de Ràdio Estel, l’eurodiputat de Junts Toni Comín ha dit aquest dimecres que la votació del dia abans al Parlament Europeu evidencia “una derrota aritmètica i una victòria politica”. En aquesta línia, ha afegit que “hi ha, com a mínim, un 42% dels eurodiputats que rebutgen la deriva autoritària del govern espanyol”. 
Toni Comín ha comentat també també a Ràdio Estel que “Europa va callar l’1 octubre, però aquest dimarts el silenci s’ha trencat” amb la votació sobre la immunitat.  En aquest sentit,  ha afegit que “més de la meitat del Parlament europeu ha rebutjat la gestió del govern espanyol.” D’altra banda, l’eurodiputat també ha explicat que “ara cal anar al tribunal d’Estrasburg”, i que els tres eurodiputats seguiran “amb l’estratègia de guanyar suports i aliats”. 
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció