En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Exposició d’homenatge a Pere Casaldàliga

Catalunya està de celebració pels 90anys de Pere Casaldàliga, bisbe emèrit de São Felix do Araguaia. Una mostra d’aixòsón els diferents actes que s’estan organitzant…

14 febrer 2018

Comparteix

Catalunya està de celebració pels 90anys de Pere Casaldàliga, bisbe emèrit de São Felix do Araguaia. Una mostra d’aixòsón els diferents actes que s’estan organitzant per homenatjar el bisbe, entreels quals destaquen el que ha fet la llibreria Claret, l’única on es podentrobar tots els llibres de Casaldàliga.

L’acte ha constat de la inauguraciód’una exposició fotogràfica amb imatges de la vida de Pere al Brasil fetes perJoan Guerrero, i d’una mostra extensa dels llibres de Casaldàliga. A lacelebració hi han participat el provincial dels Missioners Claretians, RicardCosta-Jussà, i la presidenta de l’Associació Araguaia, Glòria Casaldàliga,neboda del bisbe.

Aquesta última ha volgut agrair lainiciativa a la llibreria Claret, i ha explicat que tot i que la salut deCasaldàliga és fràgil pel Parkinson que pateix, “continua lúcid amb l’ajudadels cuidadors i germans claretians”. L’acte ha finalitzat amb un brindis enhonor de l’homenatjat i també s’han bufat les espelmes d’un pastís per celebrarels 90 anys d’una persona que continua sent un referent espiritual ireivindicatiu.

La mateixa Glòria ha volgut recordar alspresents que l’homenatge seguirà el dia 16 de febrer a les 8 del vespre a la basílicade Santa Maria del Pi de Barcelona, i que tothom hi és convidat.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024