En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Falta capacitat d'oferir solucions racionals per a Catalunya"

Josep Maria Balcells, periodista, exdiputat del PSC i militant dels Comuns, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Lluís Serra, professor…

11 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Josep Maria Balcells, periodista, exdiputat del PSC i militant dels Comuns, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Lluís Serra, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, han analitzat aquest dimarts la Diada Nacional de Catalunya, en una edició especial del programa El Mirador de l'actualitat que ha inclòs connexions en directe amb la manifestació de la Diagonal de Barcelona. Pérez Francesch ha recordat que, "en aquestes concentracions, els discursos són sovint massa apassionats i poc racionals, com s'ha demostrat aquesta vegada". Ha atribuït el moment actual "a la manca de capacitat per oferir solucions racionals a les demandes d'una part important de Catalunya, a través del diàleg". Per la seva banda, Balcells ha dit que "s'han comès molts errors des de les dues parts", i ha acusat també el govern català i l'independentisme de "no saber articular amb realisme les seves legítimes aspiracions". De la manifestació, ha subratllat que "és bonica i positiva en la forma i la posada en escena, però poc eficaç en la materialització de les seves demandes". I Lluís Serra ha acusat alguns dirigents polítics, "sobretot de PP i Ciutadans", de tenir "un discurs dur i fracturador que porta a situacions com aquesta".
Es pot escoltar AQUÍ  el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 11 de setembre.
En aquesta una edició especial del programa 'El Mirador de l'actualitat' fins a les 18.40, hem fet tot un seguiment especial de la Diada, amb la convocatòria de les entitats sobiranistes. Ha estat present també el missatge de petició de llibertat pels polítics i dirigents socials independentistes actualment en presó preventiva. Els missatges, la dimensió pacífica d’aquestes concentracions i la coexistència de les mobilitzacions amb la diversitat de la societat catalana davant el moment polític han estat igualment altres qüestions comentades.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció