En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"Falta capacitat d'oferir solucions racionals per a Catalunya"

Josep Maria Balcells, periodista, exdiputat del PSC i militant dels Comuns, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Lluís Serra, professor…

11 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Josep Maria Balcells, periodista, exdiputat del PSC i militant dels Comuns, Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Lluís Serra, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, han analitzat aquest dimarts la Diada Nacional de Catalunya, en una edició especial del programa El Mirador de l'actualitat que ha inclòs connexions en directe amb la manifestació de la Diagonal de Barcelona. Pérez Francesch ha recordat que, "en aquestes concentracions, els discursos són sovint massa apassionats i poc racionals, com s'ha demostrat aquesta vegada". Ha atribuït el moment actual "a la manca de capacitat per oferir solucions racionals a les demandes d'una part important de Catalunya, a través del diàleg". Per la seva banda, Balcells ha dit que "s'han comès molts errors des de les dues parts", i ha acusat també el govern català i l'independentisme de "no saber articular amb realisme les seves legítimes aspiracions". De la manifestació, ha subratllat que "és bonica i positiva en la forma i la posada en escena, però poc eficaç en la materialització de les seves demandes". I Lluís Serra ha acusat alguns dirigents polítics, "sobretot de PP i Ciutadans", de tenir "un discurs dur i fracturador que porta a situacions com aquesta".
Es pot escoltar AQUÍ  el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 11 de setembre.
En aquesta una edició especial del programa 'El Mirador de l'actualitat' fins a les 18.40, hem fet tot un seguiment especial de la Diada, amb la convocatòria de les entitats sobiranistes. Ha estat present també el missatge de petició de llibertat pels polítics i dirigents socials independentistes actualment en presó preventiva. Els missatges, la dimensió pacífica d’aquestes concentracions i la coexistència de les mobilitzacions amb la diversitat de la societat catalana davant el moment polític han estat igualment altres qüestions comentades.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció