En directe

La Missa de cada dia

SOCIETAT

Farreres: "El turisme només cau quan hi ha guerres o atemptats"

Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, Alfons Calderón, economista, i Ignasi Farreres,…

19 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, Alfons Calderón, economista, i Ignasi Farreres, president del Centre d’Estudis Econòmics i Socials i exconseller de Treball, han valorat molt positivament, aquest divendres des del programa El Mirador de l'actualitat, les dades del turisme a Catalunya corresponents al 2017, que han registrat un creixement del 5,5 per cent. Farreres ha destacat que "les dades són molt positives, i era previsible, tot i que s'han esbombat excessivament les xifres de petita davallada recent". En aquesta línia, ha recordat que "la caiguda del turisme es produeix quan hi ha violència greu, amenaça de guerra o onades d'atemptats terroristes".

Òscar Oliver ha assegurat que "l'últim any ha estat molt bo per al turisme, especialment per a l'Aeroport de Barcelona, que ha arribat al 47,2 milions de passatgers després de diversos anys consecutius de creixement". També ha destacat que "s'han inaugurat aquest últim any noves rutes aèries". Calderón, que va ser aquest dijous passat a la fira de turisme FITUR, ha destacat les bones vibracions que hi ha vist en un certament que ha definit com "un dels més importants del sud d'Europa". "El pols és bo, sobretot per a Espanya i particularment per a Catalunya, malgrat la situació política i una petita davallada els últims mesos del 2017", ha comentat. Tots també han coincidit a l'hora de fer previsions optimistes per a aquest any.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 19 de gener.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció