En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Farreres: "El turisme només cau quan hi ha guerres o atemptats"

Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, Alfons Calderón, economista, i Ignasi Farreres,…

19 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, Alfons Calderón, economista, i Ignasi Farreres, president del Centre d’Estudis Econòmics i Socials i exconseller de Treball, han valorat molt positivament, aquest divendres des del programa El Mirador de l'actualitat, les dades del turisme a Catalunya corresponents al 2017, que han registrat un creixement del 5,5 per cent. Farreres ha destacat que "les dades són molt positives, i era previsible, tot i que s'han esbombat excessivament les xifres de petita davallada recent". En aquesta línia, ha recordat que "la caiguda del turisme es produeix quan hi ha violència greu, amenaça de guerra o onades d'atemptats terroristes".

Òscar Oliver ha assegurat que "l'últim any ha estat molt bo per al turisme, especialment per a l'Aeroport de Barcelona, que ha arribat al 47,2 milions de passatgers després de diversos anys consecutius de creixement". També ha destacat que "s'han inaugurat aquest últim any noves rutes aèries". Calderón, que va ser aquest dijous passat a la fira de turisme FITUR, ha destacat les bones vibracions que hi ha vist en un certament que ha definit com "un dels més importants del sud d'Europa". "El pols és bo, sobretot per a Espanya i particularment per a Catalunya, malgrat la situació política i una petita davallada els últims mesos del 2017", ha comentat. Tots també han coincidit a l'hora de fer previsions optimistes per a aquest any.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 19 de gener.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció