En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Farreres: "El turisme només cau quan hi ha guerres o atemptats"

Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, Alfons Calderón, economista, i Ignasi Farreres,…

19 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, Alfons Calderón, economista, i Ignasi Farreres, president del Centre d’Estudis Econòmics i Socials i exconseller de Treball, han valorat molt positivament, aquest divendres des del programa El Mirador de l'actualitat, les dades del turisme a Catalunya corresponents al 2017, que han registrat un creixement del 5,5 per cent. Farreres ha destacat que "les dades són molt positives, i era previsible, tot i que s'han esbombat excessivament les xifres de petita davallada recent". En aquesta línia, ha recordat que "la caiguda del turisme es produeix quan hi ha violència greu, amenaça de guerra o onades d'atemptats terroristes".

Òscar Oliver ha assegurat que "l'últim any ha estat molt bo per al turisme, especialment per a l'Aeroport de Barcelona, que ha arribat al 47,2 milions de passatgers després de diversos anys consecutius de creixement". També ha destacat que "s'han inaugurat aquest últim any noves rutes aèries". Calderón, que va ser aquest dijous passat a la fira de turisme FITUR, ha destacat les bones vibracions que hi ha vist en un certament que ha definit com "un dels més importants del sud d'Europa". "El pols és bo, sobretot per a Espanya i particularment per a Catalunya, malgrat la situació política i una petita davallada els últims mesos del 2017", ha comentat. Tots també han coincidit a l'hora de fer previsions optimistes per a aquest any.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 19 de gener.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció