En directe

La Caravana

SOCIETAT

Farreres: "El turisme només cau quan hi ha guerres o atemptats"

Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, Alfons Calderón, economista, i Ignasi Farreres,…

19 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Òscar Oliver, director general del Centre d'Estudis del Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) i exdirector comercial d'Aeroports de Catalunya, Alfons Calderón, economista, i Ignasi Farreres, president del Centre d’Estudis Econòmics i Socials i exconseller de Treball, han valorat molt positivament, aquest divendres des del programa El Mirador de l'actualitat, les dades del turisme a Catalunya corresponents al 2017, que han registrat un creixement del 5,5 per cent. Farreres ha destacat que "les dades són molt positives, i era previsible, tot i que s'han esbombat excessivament les xifres de petita davallada recent". En aquesta línia, ha recordat que "la caiguda del turisme es produeix quan hi ha violència greu, amenaça de guerra o onades d'atemptats terroristes".

Òscar Oliver ha assegurat que "l'últim any ha estat molt bo per al turisme, especialment per a l'Aeroport de Barcelona, que ha arribat al 47,2 milions de passatgers després de diversos anys consecutius de creixement". També ha destacat que "s'han inaugurat aquest últim any noves rutes aèries". Calderón, que va ser aquest dijous passat a la fira de turisme FITUR, ha destacat les bones vibracions que hi ha vist en un certament que ha definit com "un dels més importants del sud d'Europa". "El pols és bo, sobretot per a Espanya i particularment per a Catalunya, malgrat la situació política i una petita davallada els últims mesos del 2017", ha comentat. Tots també han coincidit a l'hora de fer previsions optimistes per a aquest any.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 19 de gener.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció