En directe

Camins

FÓRMULA ESTEL

FECEC: "La millora dels tractaments garanteix que el càncer es pugui cronificar o superar"

El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, una cita marcada al calendari per conscienciar de la importància de combatre aquesta malaltia.…

3 febrer 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, una cita marcada al calendari per conscienciar de la importància de combatre aquesta malaltia. La supervivència a un càncer a Catalunya ha crescut, de mitjana, un 7% en 10 anys. L’altra bona notícia és que la taxa de mortalitat per càncer de les dones catalanes és la més baixa d’Europa.
La gerent de la FECEC-Junts contra el càncer, Clara Rosàs, ha explica a la Fórmula Estel que malgrat que el nombre de casos nous de càncer hagi augmentat un 8% a Catalunya en cinc anys, "la inversió en recerca dóna els seus fruits, i la millora dels tractaments garanteix que la malaltia es pugui cronificar o superar".
La gerent de la Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC), que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies, ha recomenat el Codi Europeu contra el càncer, doncs hi ha evidència científica que redueix els casos. Alguns dels consells són no fumar, evitar espais amb fum, tenir un pes saludable, fer activitat física en el dia a dia, limitar el consum d'alcohol o evitar l'exposició excessiva al sol
La gerent de la FECEC-Junts contra el càncer, Clara Rosàs, ha insistit a RàdioEstel que cal tenir més presents les persones supervivents de càncer, un col·lectiu que creix i que necessita ajuda emocional, personal, familiar i laboral.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció