En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

FECEC: "La millora dels tractaments garanteix que el càncer es pugui cronificar o superar"

El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, una cita marcada al calendari per conscienciar de la importància de combatre aquesta malaltia.…

3 febrer 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, una cita marcada al calendari per conscienciar de la importància de combatre aquesta malaltia. La supervivència a un càncer a Catalunya ha crescut, de mitjana, un 7% en 10 anys. L’altra bona notícia és que la taxa de mortalitat per càncer de les dones catalanes és la més baixa d’Europa.
La gerent de la FECEC-Junts contra el càncer, Clara Rosàs, ha explica a la Fórmula Estel que malgrat que el nombre de casos nous de càncer hagi augmentat un 8% a Catalunya en cinc anys, "la inversió en recerca dóna els seus fruits, i la millora dels tractaments garanteix que la malaltia es pugui cronificar o superar".
La gerent de la Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC), que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies, ha recomenat el Codi Europeu contra el càncer, doncs hi ha evidència científica que redueix els casos. Alguns dels consells són no fumar, evitar espais amb fum, tenir un pes saludable, fer activitat física en el dia a dia, limitar el consum d'alcohol o evitar l'exposició excessiva al sol
La gerent de la FECEC-Junts contra el càncer, Clara Rosàs, ha insistit a RàdioEstel que cal tenir més presents les persones supervivents de càncer, un col·lectiu que creix i que necessita ajuda emocional, personal, familiar i laboral.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció