En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc anima a "impulsar el procés de pau" a Síria i l'Iraq

El Papa assegura que, a Síria i a l'Iraq, "cal impulsar el procés de pau per construir una societat justa". En un videomissatge fet públic…

10 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa assegura que, a Síria i a l'Iraq, "cal impulsar el procés de pau per construir una societat justa". En un videomissatge fet públic aquest dijous, adreçat als participants en una trobada de solidaritat amb els dos països i els seus veïns, Francesc demana un esforç per "aconseguir que la presència cristiana, en aquestes terres, continuï sent el que sempre ha estat: un signe de pau, progrés, desenvolupament i reconciliació entre les persones i els pobles". En aquesta línia, comenta també que"cada esforç que es fa, gran o petit, per fomentar el procés de pau és com posar un maó en la construcció d'una societat justa, que s'obri a l'acollida i on tothom pugui trobar un lloc per viure pacíficament". Aquesta reunió està organitzada pel Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral, juntament amb altres instàncies de la Santa Seu, "per discutir i reflexionar sobre els gravíssims problemes que encara avui amoïnen les estimades poblacions de Síria, l'Iraq i els països limítrofs".

El pontífex, que visitarà l'Iraq de el 5 a el 8 de març, recorda en aquest missatge tots els qui han hagut de fugir de la guerra per buscar un futur millor. En aquest context, dedica un "pensament especial als cristians que van ser obligats a abandonar els llocs on van néixer i van créixer, on la seva fe es va desenvolupar i es va enriquir". Igualment fa una "crida a la comunitat internacional perquè garanteixi la seguretat d'aquests pobles", alhora que expressa la seva "preocupació pels refugiats que volen tornar als seus països". El Sant Pare demana "que es faci un gran esforç per facilitar aquest retorn, garantint les condicions de seguretat i econòmiques necessàries perquè això pugui realitzar-se". També comenta que "cada gest i cada esforç en aquesta direcció és preciós".El bisbe de Roma ha elogiat, a més, "l'obra que realitzen les agències catòliques compromeses amb l'ajuda humanitària", i les ha animades "a seguir el seu camí".

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció