En directe

L'Evangeli del dia

PAPA FRANCESC

Francesc anima a "impulsar el procés de pau" a Síria i l'Iraq

El Papa assegura que, a Síria i a l'Iraq, "cal impulsar el procés de pau per construir una societat justa". En un videomissatge fet públic…

10 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa assegura que, a Síria i a l'Iraq, "cal impulsar el procés de pau per construir una societat justa". En un videomissatge fet públic aquest dijous, adreçat als participants en una trobada de solidaritat amb els dos països i els seus veïns, Francesc demana un esforç per "aconseguir que la presència cristiana, en aquestes terres, continuï sent el que sempre ha estat: un signe de pau, progrés, desenvolupament i reconciliació entre les persones i els pobles". En aquesta línia, comenta també que"cada esforç que es fa, gran o petit, per fomentar el procés de pau és com posar un maó en la construcció d'una societat justa, que s'obri a l'acollida i on tothom pugui trobar un lloc per viure pacíficament". Aquesta reunió està organitzada pel Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral, juntament amb altres instàncies de la Santa Seu, "per discutir i reflexionar sobre els gravíssims problemes que encara avui amoïnen les estimades poblacions de Síria, l'Iraq i els països limítrofs".

El pontífex, que visitarà l'Iraq de el 5 a el 8 de març, recorda en aquest missatge tots els qui han hagut de fugir de la guerra per buscar un futur millor. En aquest context, dedica un "pensament especial als cristians que van ser obligats a abandonar els llocs on van néixer i van créixer, on la seva fe es va desenvolupar i es va enriquir". Igualment fa una "crida a la comunitat internacional perquè garanteixi la seguretat d'aquests pobles", alhora que expressa la seva "preocupació pels refugiats que volen tornar als seus països". El Sant Pare demana "que es faci un gran esforç per facilitar aquest retorn, garantint les condicions de seguretat i econòmiques necessàries perquè això pugui realitzar-se". També comenta que "cada gest i cada esforç en aquesta direcció és preciós".El bisbe de Roma ha elogiat, a més, "l'obra que realitzen les agències catòliques compromeses amb l'ajuda humanitària", i les ha animades "a seguir el seu camí".

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024