En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc celebra el tercer aniversari de la seva elecció distribuint llibrets amb 'l'Evangeli de la Misericòrdia'

Milers de persones s'han trobat aquest diumenge a la plaça de Sant Pere per a l'Àngelus amb el Papa, en el V Diumenge de Quaresma…

13 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Milers de persones s'han trobat aquest diumenge a la plaça de Sant Pere per a l'Àngelus amb el Papa, en el V Diumenge de Quaresma del Jubileu de la Misericòrdia. La jornada, a més, coincidia amb el tercer aniversari de l'elecció de Francesc com a successor de Pere. Aquest Àngelus també ha estat marcat per la distribució entre els presents de 40.000 exemplars de «l'Evangeli de la Misericòrdia de Sant Lluc», regalat per desig de Francesc. Els llibres els han lliurat nombrosos voluntaris: avis i petits. Entre els col·laboradors en la distribució, hi havia alguns membres del Dispensari Pediàtric de Santa Marta, al Vaticà, que assisteix des de fa més de 90 anys petits pacients, sense distinció de raça o religió, i els ofereix assistència mèdica i suport psicològic, alhora que garanteix les necessitats bàsiques dels nens i les seves famílies.
Entre els avis, s'han sumat a aquesta iniciativa grups de la diòcesi de Roma. Francesc ha assegurat que "els avis i les àvies que transmeten la fe als seus néts són d'allò més dignes", i els ha invitat "a rebre aquest Evangeli i a llegir-lo, un passatge cada dia, amb la qual cosa la Misericòrdia del Pare habitarà en el seu cor i podran portar-la a tots els qui es trobin amb ells". També ha animat tothom a "aprendre de memòria les 7 obres de misericòrdia corporals i les 7 espirituals, recollides al final del llibret, perquè així és més fàcil practicar-les".
D'altra banda, el Papa ha comentat l'Evangeli de Joan proclamat aquest mateix diumenge, el cinquè de Quaresma, un text en què un grup de mestres de la llei presenta a Jesús una dona sorpresa en adulteri. Francesc, a partir del text en què Jesús demana que qui estigui lliure de culpa tiri la primera pedra i acaba no condemnant la dona, ha dit que «és suficient la mirada plena de misericòrdia i d'amor» de Jesús per fer que "tot pecador senti que té una dignitat, que pot canviar de vida". El Sant Pare ha recordat que la invitació de Jesús que llenci la primera pedra el qui no tingui pecat «desconcerta els acusadors, i desarma tothom en el veritable sentit de la paraula». El bisbe de Roma ha parlat, referint-se a l'actitud d'aquells homes, de "deposar les armes", és a dir, «les pedres a punt per ser tirades, tant aquelles visibles contra la dona, com aquelles amagades contra Jesús».

Igualment Francesc ha subratllat que aquella dona «representa tots pecadors, nosaltres», i que la voluntat de Déu cap a cadascú de nosaltres «no és la nostra condemna, sinó la nostra salvació a través de Jesús». També ha afegit que el Senyor vol que «la nostra llibertat es converteixi del mal al bé, cosa que és possible amb la seva gràcia». El Sant Pare ha invocat finalment la protecció de la Mare de Déu perquè «ens ajudi a confiar-se completament en la misericòrdia de Déu, per arribar a ser criatures noves».


D'altra banda, destaquem finalment que el Vaticà va confirmar dissabte que Francesc visitarà Polònia del 27 al 31 de juliol, amb motiu de la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia. El pontífex presidirà una gran trobada juvenil que tindrà com a lema, dins l'any jubilar, "feliços els misericordiosos, perquè trobaran misericòrdia".

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció