En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc demana la pau a Síria i assegura que "els responsables dels bombardejos a Alep hauran de retre comptes davant de Déu"

El Papa ha recordat aquest dimecres les víctimes de la guerra a Síria, especialment després dels bombardejos de les últimes hores a Alep, com també…

28 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest dimecres les víctimes de la guerra a Síria, especialment després dels bombardejos de les últimes hores a Alep, com també els qui pateixen la violència a Mèxic, on han mort aquests últims dies 3 sacerdots a mans de bandes criminals organitzades. En l’audiència general al matí a la Plaça de Sant Pere, dedicada al perdó en la creu, Francesc ha partit de l’episodi dels dos lladres crucificats al costat de Jesús, extret de l’evangeli de Lluc, uns homes que s’adrecen al Senyor de diferents maneres. El pontífex ha recordat la síntesi amb què es pronuncia Jesús, quan "demana al Pare que perdoni als qui el maten perquè no saben què fan".
Sobre Síria, el pontífex també ha qualificat d’urgent "l’imperatiu de protegir els civils a la ciutat d’Alep", i ha assegurat que "els responsables d’aquests bombardejos hauran de retre comptes davant Déu". Francesc ha reiterat el seu dolor en recordar que el seu pensament "va una altra vegada a l’estimada i martiritzada Síria". Ha lamentat que "segueixin arribant des d'aquest país notícies dramàtiques sobre la sort de la població", i ha.apel·lat "a la consciència dels qui en són els responsables".
En comentar el missatge sobre el perdó a la creu, el pontífex ha recordat que "el crit de Jesús mostra que només Déu pot ser la resposta alliberadora" i que, amb aquesta resposta," és impossible que el fill de Déu pugui estar-se a la creu sense fer res, ja que aquesta mort d’un home, innocent entre dos criminals, mostra que la salvació de Déu pot arribar a qualsevol ésser humà", sigui quina sigui la seva situació. Francesc ha conclòs que no hi ha res que pugui separar-nos de l’amor de Crist, i ha posat l’exemple de l’anomenat bon lladre, que "es posa en mans de la misericòrdia divina en confessar obertament la seva culpa i convertir-se així en testimoni de la gràcia". Pel que fa al segon lladre, Francesc ha destacat la seva actitud amb la qual "demana no ser abandonat", un clam que podem fer nostre cadascú de nosaltres.
El Sant Pare, en un altre moment, ha expressat el seu desig que el poble mexicà trobi un alliberament feliç després d’aquests anys de violència, i ha demanat als presents d'aquest país que cantessin una cançó dedicada a la Mare de Déu de Guadalupe. A més, entre els nombrosos pelegrins d’aquesta audiència setmanal, hi havia un grup de la diòcesi de Roma, que ha preparat la Setmana de la Família, una activitat que es farà del 8 al 12 d’octubre. Francesc ha anunciat l’encesa "d’una espelma com a símbol de l’amor en les famílies de tot el món"
Finalment el Papa ha mostrat la seva proximitat a les situacions d’atur i d’exclusió social per manca de feina, concretament en saludar un grup de treballadors recentment acomiadats en una nova regulació d’ocupació en una empresa de Basilicata, a Itàlia. També el Sant Pare ha fet una crida als creients perquè s’encomanin als sants àngels Miquel, Gabriel i Rafael, dels quals se celebra aquest dijous la festa litúrgica. Ha destacat que "són esperits al servei de Déu, enviats per ajudar els hereus de la salvació i ens poden donar un gran suport en la lluita contra el mal i guiar en el recorregut per la vida".
Condol per la mort de Shimon Peres
Finalment destaquem que el Papa s’ha mostrat “profundament trist” per la mort de l’expresident i exprimer ministre d’Israel Shimon Peres. En un telegrama adreçat a l’actual mandatari israelià, Reuven Rivlin, Francesc expressa el seu “sentit condol” a tot el poble d’Israel, alhora que recorda afectuosament l’última trobada amb Peres al Vaticà i renova el reconeixement i “l’estima” pels seus “esforços incansables” a favor de la pau.
El pontífex mostra també el seu desig que la memòria de Shimon Peres inspiri tothom “a treballar amb la màxima urgència per la pau i la reconciliació entre els pobles”. També destaca que l’herència del dirigent laborista israelià "serà veritablement honorada i que el bé comú pel qual va treballar amb tanta diligència trobarà noves expressions”, mentre la humanitat s’esforça per avançar en el camí cap a una pau duradora. El Sant Pare conclou el seu missatge assegurant que prega “pels qui estan de dol, en la família de Peres i en tot el poble israelià”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 28 de setembre.

Més actualitat

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció