En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Francesc demana “restaurar el nostre cor de cristians”

L'univers creat espera amb impaciència que la glòria dels fills de Déu es reveli plenament (Rm 8,19) és el títol del missatge de Francesc per…

27 febrer 2019

Redacció

Comparteix

L'univers creat espera amb impaciència que la glòria dels fills de Déu es reveli plenament (Rm 8,19) és el títol del missatge de Francesc per a la Quaresma d’enguany.

En el missatge ressona l’encíclica Laudato Si sobre la cura de la casa comuna i la crida a la conversió personal i comunitària, que afecta i es refereix a la nostra relació i compromís amb l’ecologia integral.

La celebració del Tridu Pasqual, assenyala el Pontífex, “ens crida una vegada i una altra a viure un itinerari de preparació, conscients que ser conformes a Crist és un do inestimable de la misericòrdia de Déu”. Per a Francesc, “quan la caritat de Crist transfigura la vida dels sants, aquests lloen Déu i, amb la pregària, la contemplació i l’art, en fan partícips també les criatures, com ho demostra de manera admirable el Càntic del germà sol de sant Francesc d’Assís”.

Però aquesta harmonia generada per la redempció està amenaçada, avui i sempre, diu el Papa, per la força negativa del pecat i de la mort.

El camí cap a la Pasqua, explica Francesc, “ens crida a restaurar el nostre rostre i el nostre cor de cristians, mitjançant el penediment, la conversió i el perdó, per poder viure tota la riquesa de la gràcia del misteri pasqual”.

En aquest sentit, subratlla, “la Quaresma és un signe sacramental d’aquesta conversió, és una crida als cristians a encarnar més intensament i més concretament el misteri pasqual en la seva vida persona, familiar i social, en particular, mitjançant el dejuni, la pregària i l’almoina”.

En la presentació del missatge papal, el prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el cardenal Peter Kodwo Appiah Turkson, ha dit que la base del text rau en el fet que “la redempció de la humanitat i el seu alliberament del mal i el pecat expressen la redempció de tota la creació de la maledicció i de tots els mals que pateix a causa del pecat de la humanitat”.

Segons el cardenal Turkson, el missatge ens convida a celebrar la Pasqua com una “festa de la crida de l’home a una nova generació i la realització de la qual, tot i que sigui una experiència projectada cap al futur, també està arrelada en el present: en la condició humana que és la superposició. És a dir, al superposició de les edats i dels temps entre el que ja ha estat i el que serà, entre Adam i Crist, la caiguda i la redempció”.

El missatge del papa Francesc el podeu llegir íntegrament aquí.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció