En directe

Sense distància

VATICÀ

Francesc demana “restaurar el nostre cor de cristians”

L'univers creat espera amb impaciència que la glòria dels fills de Déu es reveli plenament (Rm 8,19) és el títol del missatge de Francesc per…

27 febrer 2019

Redacció

Comparteix

L'univers creat espera amb impaciència que la glòria dels fills de Déu es reveli plenament (Rm 8,19) és el títol del missatge de Francesc per a la Quaresma d’enguany.

En el missatge ressona l’encíclica Laudato Si sobre la cura de la casa comuna i la crida a la conversió personal i comunitària, que afecta i es refereix a la nostra relació i compromís amb l’ecologia integral.

La celebració del Tridu Pasqual, assenyala el Pontífex, “ens crida una vegada i una altra a viure un itinerari de preparació, conscients que ser conformes a Crist és un do inestimable de la misericòrdia de Déu”. Per a Francesc, “quan la caritat de Crist transfigura la vida dels sants, aquests lloen Déu i, amb la pregària, la contemplació i l’art, en fan partícips també les criatures, com ho demostra de manera admirable el Càntic del germà sol de sant Francesc d’Assís”.

Però aquesta harmonia generada per la redempció està amenaçada, avui i sempre, diu el Papa, per la força negativa del pecat i de la mort.

El camí cap a la Pasqua, explica Francesc, “ens crida a restaurar el nostre rostre i el nostre cor de cristians, mitjançant el penediment, la conversió i el perdó, per poder viure tota la riquesa de la gràcia del misteri pasqual”.

En aquest sentit, subratlla, “la Quaresma és un signe sacramental d’aquesta conversió, és una crida als cristians a encarnar més intensament i més concretament el misteri pasqual en la seva vida persona, familiar i social, en particular, mitjançant el dejuni, la pregària i l’almoina”.

En la presentació del missatge papal, el prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el cardenal Peter Kodwo Appiah Turkson, ha dit que la base del text rau en el fet que “la redempció de la humanitat i el seu alliberament del mal i el pecat expressen la redempció de tota la creació de la maledicció i de tots els mals que pateix a causa del pecat de la humanitat”.

Segons el cardenal Turkson, el missatge ens convida a celebrar la Pasqua com una “festa de la crida de l’home a una nova generació i la realització de la qual, tot i que sigui una experiència projectada cap al futur, també està arrelada en el present: en la condició humana que és la superposició. És a dir, al superposició de les edats i dels temps entre el que ja ha estat i el que serà, entre Adam i Crist, la caiguda i la redempció”.

El missatge del papa Francesc el podeu llegir íntegrament aquí.

Més actualitat

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció