En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc, en una carta a reclusos d'una presó italiana: "L'Any de la Misericòrdia és el Jubileu dels empresonats"

El Sant Pare acaba d’enviar una carta als empresonats de la Casa Corcondariale de Velletri, a Itàlia. En resposta a un escrit lliurat pel bisbe…

25 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Sant Pare acaba d’enviar una carta als empresonats de la Casa Corcondariale de Velletri, a Itàlia. En resposta a un escrit lliurat pel bisbe de la diòcesi d’Albano, Marcello Semeraro, després d’una visita als reclusos el 5 de març passat, Francesc els diu que “Déu els estima sempre, perquè no tenen per a ell importància els errors comesos” per aquestes persones privades de llibertat.
El Papa demana als detinguts que no es deixin “tancar en el passat”, i assegura que “l’autèntica dimensió del temps no és la del rellotge, sinó la de l’esperança”. També els agraeix que hagin pensat en ell enmig de les seves dificultats, alhora que recorda que "l’Any de la Misericòrdia és també el Jubileu dels Empresonats".
Christophe Pierre, nou nunci electe als Estats Units, mira Mèxic amb esperança
D'altra banda, després de 9 anys de nunci a Mèxic, Christophe Pierre assumirà el càrrec de nunci als Estats Units. En aquest moment de canvi, el representant del Papa ha recordat, aprofitant una visita aquests dies a Roma, la recent estada de Francesc a Mèxic, un país de bases molt sòlides. "El poble mexicà té molt presents les paraules del Sant Pare quan va dir que el país té moltes riqueses i coses boniques, perquè no tot està malament i, a Mèxic, hi ha fonament i arrels, cosa molt important", ha explicat.
El fins ara nunci a Mèxic ha destacat que el seu país té molts problemes però també moltes raons per a l’esperança. Ha destacat "la intensa pregària de Francesc davant la Mare de Déu de Guadalupe", així com "quan va dir que no resoldria els problemes, però que estimularia les esperances". Christophe Pierre ha assegurat que la capacitat de millorar és una gran virtut del poble mexicà. Christophe Pierre, que s’ha reunit amb el Papa Francesc, ha assegurat que es pot acabar amb la pobresa, la corrupció i el crim organitzat, encara que es necessiti molt de temps per aconseguir-ho.
Visita sorpresa a una concentració per la terra
Recordem, a més, que el Papa va visitar diumenge a la tarda per sorpresa una manifestació, organitzada pels Focolars a favor de la cura de la terra i dins la 46a edició del Dia Internacional de la Mare Terra. Va ser a Vila Borghese, a Roma, on Francesc va acostar-se als participants en una festa on va dir als 3.500 participants en la trobada que la seva voluntat de transformar els deserts en boscos és molt lloable. "Tots vosaltres aneu al desert i el transformeu en bosc, ple d'arbres i de verd, però de vegades massa desordenat", ha comentat. El diàleg interreligiós, la defensa del medi ambient i els ponts entre les cultures van ser alguns dels eixos de l’activitat. Francesc va dir que "els qui no assumeixen riscos no es podran acostar mai a la realitat, en referència als conflictes, perquè aquests riscos són de fet oportunitats".
El Papa ha assegurat que "no s’ha de mirar cap a un altre costat quan hi ha conflictes visibles", i ha denunciat l’adoració que en el nostre temps es fa a "un nou déu, que són els diners". En un discurs que va ser totalment improvisat, Francesc va fer una crida a construir a partir de la consciència que tots, d’una religió o d’una altra, tenim alguna cosa en comú i som humans. En la cloenda de tres dies d’activitat, van rebre el Papa la presidenta i el copresident dels Focolars, Maria Voce i Jesús Morán, els responsables romans del moviment Antonia Testa i Donato Falmi i també el president de l’altra entitat organitzadora, Earth Day Italia, Pierluigi Sassi.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 25 d'abril.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció