En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

Francesc, en una carta a reclusos d'una presó italiana: "L'Any de la Misericòrdia és el Jubileu dels empresonats"

El Sant Pare acaba d’enviar una carta als empresonats de la Casa Corcondariale de Velletri, a Itàlia. En resposta a un escrit lliurat pel bisbe…

25 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Sant Pare acaba d’enviar una carta als empresonats de la Casa Corcondariale de Velletri, a Itàlia. En resposta a un escrit lliurat pel bisbe de la diòcesi d’Albano, Marcello Semeraro, després d’una visita als reclusos el 5 de març passat, Francesc els diu que “Déu els estima sempre, perquè no tenen per a ell importància els errors comesos” per aquestes persones privades de llibertat.
El Papa demana als detinguts que no es deixin “tancar en el passat”, i assegura que “l’autèntica dimensió del temps no és la del rellotge, sinó la de l’esperança”. També els agraeix que hagin pensat en ell enmig de les seves dificultats, alhora que recorda que "l’Any de la Misericòrdia és també el Jubileu dels Empresonats".
Christophe Pierre, nou nunci electe als Estats Units, mira Mèxic amb esperança
D'altra banda, després de 9 anys de nunci a Mèxic, Christophe Pierre assumirà el càrrec de nunci als Estats Units. En aquest moment de canvi, el representant del Papa ha recordat, aprofitant una visita aquests dies a Roma, la recent estada de Francesc a Mèxic, un país de bases molt sòlides. "El poble mexicà té molt presents les paraules del Sant Pare quan va dir que el país té moltes riqueses i coses boniques, perquè no tot està malament i, a Mèxic, hi ha fonament i arrels, cosa molt important", ha explicat.
El fins ara nunci a Mèxic ha destacat que el seu país té molts problemes però també moltes raons per a l’esperança. Ha destacat "la intensa pregària de Francesc davant la Mare de Déu de Guadalupe", així com "quan va dir que no resoldria els problemes, però que estimularia les esperances". Christophe Pierre ha assegurat que la capacitat de millorar és una gran virtut del poble mexicà. Christophe Pierre, que s’ha reunit amb el Papa Francesc, ha assegurat que es pot acabar amb la pobresa, la corrupció i el crim organitzat, encara que es necessiti molt de temps per aconseguir-ho.
Visita sorpresa a una concentració per la terra
Recordem, a més, que el Papa va visitar diumenge a la tarda per sorpresa una manifestació, organitzada pels Focolars a favor de la cura de la terra i dins la 46a edició del Dia Internacional de la Mare Terra. Va ser a Vila Borghese, a Roma, on Francesc va acostar-se als participants en una festa on va dir als 3.500 participants en la trobada que la seva voluntat de transformar els deserts en boscos és molt lloable. "Tots vosaltres aneu al desert i el transformeu en bosc, ple d'arbres i de verd, però de vegades massa desordenat", ha comentat. El diàleg interreligiós, la defensa del medi ambient i els ponts entre les cultures van ser alguns dels eixos de l’activitat. Francesc va dir que "els qui no assumeixen riscos no es podran acostar mai a la realitat, en referència als conflictes, perquè aquests riscos són de fet oportunitats".
El Papa ha assegurat que "no s’ha de mirar cap a un altre costat quan hi ha conflictes visibles", i ha denunciat l’adoració que en el nostre temps es fa a "un nou déu, que són els diners". En un discurs que va ser totalment improvisat, Francesc va fer una crida a construir a partir de la consciència que tots, d’una religió o d’una altra, tenim alguna cosa en comú i som humans. En la cloenda de tres dies d’activitat, van rebre el Papa la presidenta i el copresident dels Focolars, Maria Voce i Jesús Morán, els responsables romans del moviment Antonia Testa i Donato Falmi i també el president de l’altra entitat organitzadora, Earth Day Italia, Pierluigi Sassi.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 25 d'abril.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024