En directe

Trotamundos

PAPA FRANCESC

Francesc lamenta que "el perill de corrupció sempre és present en l'Església perquè sovint s'enganxa als diners i al poder"

El Papa Francesc ha assegurat aquest divendres, en la Missa de la capella de Santa Marta i a partir de la primera lectura del llibre…

20 novembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha assegurat aquest divendres, en la Missa de la capella de Santa Marta i a partir de la primera lectura del llibre dels Macabeus, que la victòria és dels perseguits pel pensament únic. I sobre el contingut de l’evangeli, quan Jesús fa fora els mercaders del temple, el pontífex ha destacat que aquesta actitud del fill de Déu "revela una nova manera d’entendre els llocs sagrats davant la temptació de la mundanitat".
Segons el Sant Pare, el problema és "el perill de la corrupció, que sempre és present en una Església que, en lloc d’estar enganxada a la salvació, s’encomana als diners i al poder, com els mercaders del temple, que s’havien oblidat de l’Esperit”. El Papa també ha recordat que els escribes i els sacerdots es van emprenyar amb Jesús. Francesc ha recordat que la festa és el final de la mundanitat, mentre que l’alegria prové de la fidelitat a l’aliança.
D'altra banda, el Sant Pare ha rebut aquest mateix divendres els bisbes alemanys, en visita Ad Limina al Vaticà. Els ha recordat que, "en un moment en què el drama dels refugiats i pròfugs està ben viu, cal assegurar unes mínimes condicions de vida a aquestes persones". Davant una creixent institucionalització en què s’inauguren estructures noves, el pontífex ha assegurat que "l’Església no és un sistema tancat, sinó que sap animar i creix com a cos de Crist, cosa que fa necessària una conversió pastoral perquè es faci més missionera". També anima els bisbes a redescobrir el sagrament de la Reconciliació, sense trencar el vincle entre Eucaristia i sacerdoci, alhora que els anima a defensar la vida des de la concepció fins a la mort natural.
Francesc demana "sacerdots per al poble"
Igualment aquest divendres, el Papa ha rebut en audiència els participants en un congrés promogut per la Congregació per al Clergat, amb motiu del 50è aniversari dels dos decrets del Concili Vaticà Segon sobre el ministeri ordenat. El pontífex ha explicat que "el sacerdot és un home nascut en un context humà", cosa que fa important la formació de persones que “han de ser pastors, i no pas funcionaris”. A la sala règia del Palau Apostòlic, on s'ha fet la trobada, el pontífex ha expressat el seu desig que "els preveres posin en pràctica el seu talent en tots els moments de la vida".
El pontífex ha recordat que la família és fonamental perquè, com també ha assegurat, el sacerdot no sorgeix de cop en una catedral i, per tant, ha d’aprendre a conviure socialment. Francesc ha assegurat que "la proximitat és bàsica perquè el sacerdot ha de tenir relació amb les persones". També ha demanat que el sacerdot "mostri una gran actitud de misericòrdia durant el sagrament de la Reconciliació, com també proximitat, actitud de misericòrdia i mirada amorosa".
Aposta per la pau a Ucraïna
El president d'Ucraïna, Petro Poroshenko, ha estat rebut aquest divendres també en audiència pel Sant Pare. Després s’ha entrevistat amb el cardenal Pietro Parolin, secretari d'Estat. La conversa, que s'han desenvolupat en un clima de cordialitat i durant la qual s'han reiterat les bones relacions entre la Santa Seu i Ucraïna, s'ha centrat principalment en les qüestions relacionades amb la situació de conflicte al país. Referent a això, hi ha un desig compartit que, amb l'esforç de totes les parts interessades, es doni prioritat a les solucions polítiques, començant pel compliment total dels Acords de Minsk.
Igualment s'ha posat de manifest la preocupació per les dificultats a l'hora d'enfrontar l'emergència humanitària, amb una referència especial a l'accés de les organitzacions especialitzades en la zona afectada per les hostilitats, a l'assistència sanitària, a l'intercanvi de presoners, a més de les repercussions econòmiques i socials del conflicte a tot el territori ucraïnès. La trobada ha servit, a més, per posar en relleu l'important paper de les Esglésies en la societat, a més de l'aportació de les comunitats grecocatòliques i de ritu llatí a la vida del país.
Finalment, destaquem que el secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha dit que el Papa Francesc tindrà present la setmana vinent, durant la primera etapa del seu viatge africà a Kènia, els 147 joves assassinats en aquest país ara fa uns mesos. Segons Parolin, Francesc reforçarà "la seva defensa de les religions unides a favor de la pau i la fraternitat". I en vigílies d'aquest viatge, aquest dissabte, Francesc rep a les 11.30 hores, en audiència, els participants en el Congrés Mundial sobre Educació que s’ha fet aquests dies a Roma per commemorar el 50è aniversari de la declaració Gravissimus Educationis, del Concili Vaticà II.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 20 de novembre.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció