En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc: "Les desviacions de l'Església arriben pels diners"

El Papa ha expressat aquest dimarts el seu desig que "el silenci d'aquest temps ens ensenyi a escoltar". A l’inici de la Missa a la…

21 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimarts el seu desig que "el silenci d'aquest temps ens ensenyi a escoltar". A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha relacionat la pandèmia que vivim amb la necessitat d’estones de reflexió. "En aquest temps, hi ha molt de silenci. Fins i tot es pot sentir el silenci. Que aquest silenci, que és una mica nou en els nostres hàbits, ens ensenyi a escoltar, ens faci créixer en la nostra capacitat d'escolta", ha dit. En la seva homilia, el pontífex ha reivindicat aquella harmonia que només dona "l’Esperit Sant, capaç de fer meravelles, coses que ni tan sols podem pensar".
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de Diari del Papa
A partir de l'exemple de "la primera comunitat cristiana, que no és una fantasia, sinó un model", el bisbe de Roma ha dit que aquesta dimensió positiva depèn de "la docilitat i de l'actitud de deixar que l'Esperit Sant entri i ens transformi". El Sant Pare ha admès que "després van arribar els problemes, però el Senyor ens mostra fins on podem arribar si estem oberts a l'Esperit Sant". En la mateixa línia, el Sant Pare ha assegurat que és aquest Esperit el qui acaba amb les divisions i les perversions, fins i tot dins l’Església. Ha recordat que, "moltes vegades en la història de l'Església, on hi ha desviacions doctrinals, hi ha diners al darrere, de poder i en efectiu, que divideixen la comunitat". El Papa ha conclòs la reflexió afirmant que "la pobresa és la mare de la comunitat, el mur que protegeix la comunitat, mentre que els diners són l'interès propi i fracturen fins i tot les famílies".

El bisbe de Roma ha comentat el fragment de la primera lectura del dia, del capítol quart dels Fets dels Apòstols, un text que descriu la vida dels membres de la primera comunitat cristiana que tenien un sol cor i una sola ànima i dels quals ningú no considerava el que els pertanyia com la seva propietat. En un altre moment de la predicació, el Papa ha lamentat que "una altra cosa que divideix la comunitat són les murmuracions, aquell parlar malament dels altres que el dimoni posa en nosaltres". Francesc ha acabat la celebració amb l'adoració i la benedicció eucarística.

Ajornades la Trobada Mundial de les Famílies i la Jornada de la Joventut

D'altra banda, la pandèmia pel coronavirus ha fet que la Santa Seu hagi ajornat dos esdeveniments importants del Sant Pare programats per als propers mesos. Segons ha explicat aquest dimarts el director de l’Oficina de Premsa, Matteo Bruni, una activitat ja posposada és l’Encontre Mundial de les Famílies de Roma, que passa del juny del 2021 al mateix mes del 2022. L’altra és la Jornada Mundial de la Joventut de Lisboa, prevista inicialment per al 2022 i que finalment es farà l’any següent, a l’agosg del 2023.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció