En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "No hi ha reconciliació sense disposició a donar la vida"

El Papa va assegurar aquest dimecres que “no hi ha reconciliació sense disposició a donar la pròpia vida". En la primera audiència general del temps…

16 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va assegurar aquest dimecres que “no hi ha reconciliació sense disposició a donar la pròpia vida". En la primera audiència general del temps de Pasqua, Francesc va comentar la benaurança que exalta els qui treballen per la pau. Va assegurar que, "per entendre-la, cal conèixer què vol dir pau, que és sinònim d'abundància, Shalom, a l'espera del Messies, príncep de la pau".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

El pontífex va recordar la diferència entre la pau de Crist, que és la que uneix, i la que sovint es promou arreu del món. "Hi ha un sentit de pau més subjectiu, que és el de la tranquil·litat, que no sempre correspon a un creixement interior. La pau que ve del Senyor és la que fa de dos pobles un de sol", va subratllar. El Sant Pare va dir, a més, que "els qui treballen per la pau són considerats fills de Déu perquè actuen com a artesans de la pau, tot sabent que no hi ha reconciliació sense donació de la pròpia vida, perquè no és fruit de les pròpies capacitats, sinó la manifestació de la gràcia de Crist". I al final de la reflexió, el bisbe de Roma va expressar el seu desig que els creients "col·laborin amb Déu en aquests moments de pandèmia, perquè pugueuuin portar la pau i l'alegria de Crist ressuscitat en aquest temps de pandèmia".

I abans de l’audiència general, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el Papa va recordar "les persones grans que tenen por de morir en soledat a causa de la pandèmia". Va fer una crida a "pregar especialment pels qui estan aïllats o en les residències", ja que "ells són les nostres arrels, la nostra història, i ens han donat la fe, la tradició i el sentit de pertinença a una pàtria". I en la seva homilia, Francesc va tornar a recordar la fidelitat de Déu, i la va presentar com un exemple i una alegria per a tots nosaltres.

I destaquem finalment que Benet XVI compleix aquest dijous 93 anys. I molt a prop d’aquest aniversari, el Papa emèrit en viurà diumenge un altre, el 15è de la seva elecció per a la seu de Pere.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció