En directe

Trotamundos

PAPA FRANCESC

Francesc pregarà per la pau el 20 de setembre a Assís, on es reunirà amb representants de les principals religions

La Sala de Premsa del Vaticà ha fet públic aquest dijous el programa de la visita que el Papa farà a Assís el 20 de…

1 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Sala de Premsa del Vaticà ha fet públic aquest dijous el programa de la visita que el Papa farà a Assís el 20 de setembre, per presidir a la ciutat de Sant Francesc la Jornada Mundial de Pregària per la Pau, enguany amb el lema “Set de pau. Religions i cultures en diàleg”. A les 10.30, el Sant Pare sortirà del Vaticà en un helicòpter que aterrarà a Assís cap a les 11.00 hores, concretament al costat de la basílica de Santa Maria dels Àngels. Immediatament es dirigirà al Sagrat Convent, on es trobarà amb el patriarca ecumènic de Constantinoble Bartomeu I, l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, el patriarca sirortodox d’Antioquia Efrem II i representants del Judaisme, l’Islam i el budisme del Japó. 
A les 13.00, Francesc dinarà al refectori del Sagrat Convent, on compartirà taula amb algunes víctimes de guerres.  A les 15.15 hores, el pontífex es reunirà per separat amb Bartomeu I, amb l’arquebisbe Justin Welby, amb el patriarca Efrem II i amb els representants jueu i musulmà. Ja en la segona part d’aquesta jornada per la pau, a les 16.00, es farà una estona de pregària per la pau per grups de les respectives confessions religioses. Els cristians compartiran pregària ecumènica a la basílica inferior de Sant Francesc.
Acabada la pregària, ja a les 17.15, tindrà lloc a la plaça de la basílica inferior la cerimònia de clausura, en presència de tots els representants de les religions, que llegiran un missatge. Després de la intervenció del Sant Pare, es llegirà una crida a la pau, s’encendran dos canelobres i es produirà l’anomenat “intercanvi de la pau”. Finalment, a les 18.30 hores, Francesc es desplaçarà a Santa Maria dels Àngels per tornar amb l’helicòpter cap al Vaticà. Aquesta Jornada Mundial coincideix amb el 30è aniversari de l’Esperit d’Assís, sorgit de la primera trobada històrica que Sant Joan Pau II va tenir, igualment a la ciutat de Sant Francesc, amb representants de les principals religions monoteistes del món.
Missatge del Papa per a la Jornada per la Cura de la Creació
D’altra banda, el Papa titula el seu missatge per a la II Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació, celebrada aquest mateix dijous, amb aquesta frase: «Fem servir misericòrdia amb la nostra casa comuna». Aquesta diada va ser instituïda pel pontífex l’any 2015, per unir les pregàries de l'Església catòlica amb les dels germans i germanes ortodoxos i les d'altres comunitats cristianes. Francesc subratlla que «els Cristians i els no cristians, les persones de fe i de bona voluntat, hem d'estar units per demostrar misericòrdia amb la nostra casa comuna -la terra- i valoritzar plenament el món on vivim com el lloc de compartir i de comunió».
Els cinc punts del dens missatge pontifici tenen aquests encapçalaments: «La terra crida..., perquè hem pecat», «examen de consciència i penediment», «canviar de ruta», «una nova obra de misericòrdia» i «en conclusió, preguem». L’escrit es fa públic coincidint amb la celebració, aquest 1 de setembre, de la II Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció