En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

Francesc recorda els afectats per desastres naturals a Centreamèrica

El Papa ha recordat aquest diumenge que, amb l'inici de l'Advent i de l'Any Litúrgic, l'Església vol començar l'itinerari per proposar Jesucrist al món.En resar…

27 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest diumenge que, amb l'inici de l'Advent i de l'Any Litúrgic, l'Església vol començar l'itinerari per proposar Jesucrist al món.En resar l'Àngelus davant de milers de persones a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha explicat que, amb el primer diumenge d'Advent, "iniciem com a poble de Déu un nou camí de fe". També ha afirmat que aquest temps és molt revelador, perquè "anuncia la visita del Senyor a la humanitat". Al final de la pregària mariana, el Sant Pare ha dit que prega "per les poblacions de l'Amèrica Central, especialment per Costa Rica i Nicaragua, afectades per un huracà i, en el cas de Nicaragua, també per un fort terratrèmol". Igualment el pontífex ha mostrat la seva "proximitat, des de la pregària, a les poblacions del nord d'Itàlia que pateixen per les fortes pluges".

El Sant Pare ha recordat que "la primera visita de Jesús es va produir amb la seva Encarnació, mentre que la segona es produeix en el present, ja que el Senyor ens visita constantment, caminant sempre al nostre costat amb la seva presència de consolació"En la mateixa reflexió, ha destacat que "també es produirà l'última visita del fill de Déu, aquesta que professem en el Credo i que ens recorda que de nou vindrà per jutjar els vius i els morts", però "no pas per atemorir, sinó per obrir el nostre horitzó a una dimensió més gran, d'on es dedueix una invitació a la sobrietat, a no deixar-nos dominar per les coses d'aquest món, per les realitats materials".


Francesc ha insistit que, en aquest temps d'Advent, "tots estem cridats a ampliar l'horitzó del nostre cor, a deixar-nos sorprendre per la vida que es presenta cada dia amb les seves novetats, però aprenent a no dependre de les nostres seguretats, dels nostres esquemes fixos, perquè el Senyor ve a l'hora en què no ens ho imaginem per introduir-nos en una dimensió millor i més gran".

Condol per les morts de Fidel Castro i el jesuïta Peter-Hans Kolbenvach

L'inici de l'Advent ha coincidit amb la mort de dues personalitats de dimensió històrica mundial: l'expresident de Cuba Fidel Castro i el qui va ser superior general dels jesuïtes (1983-2008), Peter-Hans Kolvenbach, D'una banda, Francesc ha enviat un telegrama de condol a l'actual mandatari cubà Raúl Castro, germà i successor del dictador. En el telegrama, el pontífex expressa els seus "sentiments de pena, adreçats a la família, al govern i al poble de Cuba". Alhora, el Papa assegura que ofereix "pregàries al Senyor per l'etern descans de Fidel", alhora que encomana "tot el poble cubà a la materna intercessió de la Mare de Déu de la caritat del Cobre, patrona de l'illa".
I d'altra banda, destaquem que, dissabte a la nit, va morir a Beirut Peter-Hans Kolvenbach, que va ser prepòsit general de la Companyia de Jesús entre els anys 1983 i 2008. Nascut a Holanda el 1928, va ser ordenat sacerdot al Líban el 1961, i havia estat el provincial dels jesuïtes al Pròxim Orient abans de ser elegit en el càrrec mundial durant la XXXIII Congregació General de l'Orde. Es va mantenir en el càrrec durant 25 anys, fins que el 2008 va oferir la seva renúncia al Papa Benet XVI. El seu pas es va produir en un moment difícil per a la Companyia, com ha recordat aquest diumenge l'exportàveu de la Santa Seu i també jesuïta Federico Lombardi, president de la Junta Directiva de la Fundació Vaticana Joseph Ratzinger.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024