En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc recorda que "l'amor veritable no fa distincions, perquè tothom necessita ajuda i proximitat"

La paràbola del bon samarità ha estat  aquest dimecres el centre de l'audiència general del Papa Francesc. Davant de desenes de milers de persones a…

27 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La paràbola del bon samarità ha estat  aquest dimecres el centre de l'audiència general del Papa Francesc. Davant de desenes de milers de persones a la Plaça de Sant Pere. el pontífex ha destacat que, "en els gestos concrets de misericòrdia del bon samarità, reconeixem la manera d'actuar de Déu, que s'ha revelat en la història mitjançant accions marcades per la compassió". En aquesta línia, el Sant Pare ha recordat que Déu és sensible i proper a les nostres dificultats. "Ell no ignora els nostres dolors i sap fins a quin punt necessitem la seva ajuda i consol, i no ens abandona mai", ha explicat.

Amb la paràbola del bon samarità, segons el bisbe de Roma, Jesús "ens ensenya que, per a posseir la vida eterna, hem d'estimar Déu sobre totes les coses i els altres com a nosaltres mateixos". Francesc ha afegit que aquest amor troba la seva causa en el fet que "no és automàtic que qui freqüenta la casa de Déu i coneix la seva misericòrdia sàpiga estimar el proïsme". El Sant Pare ha comentat, a més, que "l'amor cristià és un amor compromès que es fa concret en la vida", i ha afegit que "el veritable amor no fa tampoc distincions entre persones, sinó que veu tothom com el conjunt de persones que necessiten de la nostra ajuda i proximitat".

En acabar, la seva reflexió, el Papa ha assegurat que, "si volem posseir la vida eterna, no podem ignorar el patiment dels homes perquè, si ho féssim, estaríem ignorant Déu". Finalment ha invitat tothom a acollir "la crida de Jesús a ser bons samaritans i a fer-nos servents, els uns dels altres, com Ell ens ha ensenyat ".


Important presència de comunicadors

En aquesta audiència general de l'últim dimecres d'abril, han estat presents nombrosos participants en el X Seminari Professional per a les Oficines de Comunicació de l'Església, titulat "Participar i compartir" i organitzat per la Universitat de la Santa Creu de Roma . Entre ells, hi havia els creadors de la plataforma I-Misión, dedicada a evangelitzar per Internet.

"Som catòlics de tot tipus, laics, consagrats, sacerdots i religiosos units per l'interès de ser missioners a les xarxes socials", ha explicat la religiosa de la Puresa de Maria Xiskya Valladares, també coneguda com la monja tuitera. Per la seva banda, el marianista Daniel Pajuelo ha subratllat que tots els qui treballen a I-Misión són voluntaris, i que la seva intenció és crear llaços que enforteixin la comunió eclesial, afavorir la trobada digital i presencial i sobretot que es donin suport els uns als altres.

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció