En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Francesc reflexiona sobre la confessió, la persecució i la pregària

El papa Francesc ha celebrat la missa de la solemnitat delsSants Apòstols Pere i Pauamb els cinc nous cardenals que va crear el 28 de…

29 juny 2017

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha celebrat la missa de la solemnitat delsSants Apòstols Pere i Pauamb els cinc nous cardenals que va crear el 28 de juny: l’arquebisbe Joan Josep Omella,l’arquebisbe Jean Zerbo, el bisbe Anders Arborelius, el vicari apostòlicLouis-Marie Ling i el bisbe Gregorio Rosa Chávez. La celebració ha començat ambla benedicció del pal·li dels 36 nous arquebisbes metropolitans nomenats en eldecurs d’aquest any.

 A la plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha reflexionatsobre tres paraules fonamentals per a la vida de l’apòstol: confessió,persecució i pregària.

“La confessió és la de Pere en l’Evangeli: reconèixer que Jesús és elMessies esperat, el Déu viu, el Senyor de la nostra vida”, ha explicat el Bisbede Roma. Segons el Pontífex, cal preguntar-nos si som “apòstols en camí”, queconfessen Jesús amb la vida. Uns apòstols que “cremen” per amor, que saben que no es podenconformar “amb viure al dia” o amb acomodar-se. “Qui confessa Jesús”, ha ditFrancesc, “es comporta com Pere i Pau: el segueix fins al final”. I ha afegit: “El seu camí ésel camí de la vida nova, de l’alegria i de la resurrecció, el camí que tambépassa per la creu i la persecució.”

Precisament, sobre la persecució ha subratllat que només Pere i Pau van donar la vidaper Crist, sinó que des dels inicis l’Església viu sota el signe de la persecució. Unarealitat que avui dia també es dona: “De vegades en un clima de silenci, moltscristians són marginats, calumniats, discriminats, víctimes d’una violènciafins i tot mortal, sovint sense que els que podrien fer que es respectessin elsseus sacrosants drets facin res per impedir-ho.”

Tot això, ha assenyalat el Papa, no es pot sostenir sense lapregària, perquè “una Església que prega està protegida pel Senyor i caminaacompanyada per Ell”. En aquest sentit, ha posat en relleu que és “urgent que al’Església hi hagi mestres de pregària”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 29 de juny.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció