En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Francesc reflexiona sobre la confessió, la persecució i la pregària

El papa Francesc ha celebrat la missa de la solemnitat delsSants Apòstols Pere i Pauamb els cinc nous cardenals que va crear el 28 de…

29 juny 2017

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha celebrat la missa de la solemnitat delsSants Apòstols Pere i Pauamb els cinc nous cardenals que va crear el 28 de juny: l’arquebisbe Joan Josep Omella,l’arquebisbe Jean Zerbo, el bisbe Anders Arborelius, el vicari apostòlicLouis-Marie Ling i el bisbe Gregorio Rosa Chávez. La celebració ha començat ambla benedicció del pal·li dels 36 nous arquebisbes metropolitans nomenats en eldecurs d’aquest any.

 A la plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha reflexionatsobre tres paraules fonamentals per a la vida de l’apòstol: confessió,persecució i pregària.

“La confessió és la de Pere en l’Evangeli: reconèixer que Jesús és elMessies esperat, el Déu viu, el Senyor de la nostra vida”, ha explicat el Bisbede Roma. Segons el Pontífex, cal preguntar-nos si som “apòstols en camí”, queconfessen Jesús amb la vida. Uns apòstols que “cremen” per amor, que saben que no es podenconformar “amb viure al dia” o amb acomodar-se. “Qui confessa Jesús”, ha ditFrancesc, “es comporta com Pere i Pau: el segueix fins al final”. I ha afegit: “El seu camí ésel camí de la vida nova, de l’alegria i de la resurrecció, el camí que tambépassa per la creu i la persecució.”

Precisament, sobre la persecució ha subratllat que només Pere i Pau van donar la vidaper Crist, sinó que des dels inicis l’Església viu sota el signe de la persecució. Unarealitat que avui dia també es dona: “De vegades en un clima de silenci, moltscristians són marginats, calumniats, discriminats, víctimes d’una violènciafins i tot mortal, sovint sense que els que podrien fer que es respectessin elsseus sacrosants drets facin res per impedir-ho.”

Tot això, ha assenyalat el Papa, no es pot sostenir sense lapregària, perquè “una Església que prega està protegida pel Senyor i caminaacompanyada per Ell”. En aquest sentit, ha posat en relleu que és “urgent que al’Església hi hagi mestres de pregària”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 29 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció