En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc: "Ser cristià vol dir persecució i testimoni d'obediència"

El Papa ha assegurat aquest dijous que "ser cristians no és un estatus social, sinó arribar a ser testimonis d'obediència a Déu, com va fer…

27 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dijous que "ser cristians no és un estatus social, sinó arribar a ser testimonis d'obediència a Déu, com va fer Jesús", i que "la conseqüència d'això són les persecucions". En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha comentat també que cal demanar a Déu aquesta gràcia perquè l'Esperit Sant ens faci testimonis, obeint Déu i no pas els homes i sense cap pretensió de “fer carrera”. Igualment ha afegit que aquest testimoni "no és d'una idea, d'una filosofia, d'una empresa, d'un banc o d'un poder".
El Papa ha aclarit, en aquest sentit, que arribar a ser "testimonis d'obediència" és "una gràcia de l'Esperit Sant". El Sant Pare també ha recordat que ser testimonis d'obediència té conseqüències, com relata la Primera Lectura del dia, que narra com, després de la resposta de Pere, volien matar-lo.El pontífex ha conclòs que, per ser testimonis d'obediència com Jesús, "és molt útil resar, reconèixer que som pecadors, amb moltíssimes mundanitats al cor, i demanar a Déu la gràcia d'arribar-hi sense por".

L'Acció Catòlica i la formació de deixebles missioners
El Papa ha assegurat també aquest dijous que "la missió de l'Acció Catòlica avui és la formació de deixebles missioners". Així s’ha adreçat als participants en el II Congrés Internacional de l'Acció Catòlica, amb el lema "Acció Catòlica és missió amb tots i per a tots". El pontífex s’ha centrat en el carisma de l'Acció Catòlica a la llum de l’exhortació Evangelii Gaudium, les pautes d'acció, els subjectes o agents, els destinataris, l'estil que ha de tenir l'Acció Catòlica i finalment el seu projecte. Una vegada més, Francesc ha deixat de banda el text que tenia escrit i, com ell ha comentat també, ha expressat finalment els seus sentiments de manera improvisada.
El bisbe de Roma s’ha preguntat "com podem reformular el carisma” tenint en compte que és "el de la mateixa Església encarnada entranyablement en l'avui i l'aquí de cada Església diocesana", sobre la base de quatre pilars fonamentals: pregària, formació, sacrifici i apostolat, dels quals l'apostolat, donades les característiques d'aquest moment, "ha de ser el distintiu assegurant que hi ha un dinamisme integrador en la missió".
A l'hora de plantejar com renovar el compromís evangelitzador, el Sant Pare ha comentat que la missió és la tasca fonamental de l'Acció Catòlica, i fet una crida general a "renovar i actualitzar aquest compromís per a l'evangelització, arribant a tots i a totes les perifèries existencials de veritat, assumint la totalitat de la missió de l'Església en generosa pertinença a la diòcesi des de la Parròquia". Parlant dels agents, Francesc ha indicat que tots els membres de l'Acció Catòlica són dinàmicament missioners, i els animat a deixar que l'Esperit Sant els condueixi. 
Audiència als membres de la Papal Foundation
També és notícia que el Sant Pare ha rebut aquest dijous en audiència els membres de la Papal Foundation, l'organització catòlica nascuda el 1988 per donar suport a projectes caritatius a tot el món en nom del pontífex. Francesc els ha animat a continuar amb en el seu "compromís de promoure la missió de l'Església sostenint moltes iniciatives de caire religiós i caritativa que estan en el cor del Papa".En aquesta línia, el Papa ha recordat que tots ens hem de sentir Església a l’hora de practicar la caritat, i ha demanat als membre de la Papal Foundation que "preguin per les necessitats dels pobres, per la conversió dels cors, la difusió de l'Evangeli i pel creixement de l'Església en la santedat i en el zel missioner".
A punt per al viatge a Egipte
Finalment destaquem que Francesc viatja aquest divendres a Egipte com un home de pau i com l’amic d’un poble divers, amb cultura de diàleg i encontre i acostumat a la bona convivència sobretot entre cristians i musulmans. Dins el moment delicat que viu aquest país nord-africà, el Papa arribarà al Caire, aquest divendres al migdia, amb el desig d’acostar-se als coptes perseguits, a tots els cristians del Pròxim Orient i als cors dels qui poden pensar que la violència està justificada. El missatge de pau arribarà en tota la seva dimensió. En aquest 18è viatge internacional, s'espera una molt bona acollida del poble egipte i les seves autoritats al Sant Pare. 

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 27 d'abril

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció