En directe

Fabricació Pròpia

ESCOLES

Francina Martí, presidenta de la Fundació Rosa Sensat, creu que la sentència del Suprem que obliga Catalunya a impartir un 25% de les classes en castellà "no tindrà recorregut"

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', la presidenta de l'entitat defensora de l'escola catalana ha mostrat la seva preocupació per les últimes dades sobre el retrocés de l'ús del català a les escoles.

24 novembre 2021

Redacció

Comparteix

La presidenta de la Fundació Rosa Sensat, Francina Martí, ha considerat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la sentència del Tribunal Suprem que ratifica la obligatorietat d’impartir el 25% de les classes en castellà a Catalunya, “és molt difícil que es pugui aplicar perquè el marc legal en el qual ens movem no parla de percentatges". També ha qualificat la resposta del Tribunal Suprem “d'atac contra la llengua catalana" i ha alertat que els més perjudicats seran els infants.

Un grup d'alumnes de 1r de Primària de l'escola Frederic Godàs de Lleida, el 13 de setembre del 2021. ACN

Sobre la seva aplicació, Martí ha manifestat que espera que no suposi un problema en el dia a dia de la gestió dels centres escolars. "Ahir la idea era molt conjunta i es valorava que les escoles, a partir d'avui mateix, no han de canviar els seus plans lingüístics i han d'actuar de la mateixa manera, malgrat totes les peticions que hi puguin haver per part de les famílies", ha comentat la presidenta de l'entitat, que va participar en la reunió d'urgència amb el Govern català d'aquest dimarts.

Fa unes setmanes, el Departament d'Educació alertava de la mala salut del català a les aules i explicava que tant alumnat com professorat cada vegada el parlen menys. Sobre aquesta qüestió, Martí s'ha mostrat preocupada i ha defensat que “cal continuar treballant des de les escoles i conjuntament amb el Departament perquè l’ús del català s'extengui, cosa complicada vistes les circumstàncies socials”.

"Les escoles no han de canviar els seus plan lingüístics, malgrat totes les peticions que hi puguin haver per part de les famílies"

Entrevista a Francina Martí, presidenta de la Fundació Rosa Sensat

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

SOCIETAT

Jaume Funes exposa que els adolescents no necessiten uns pares espantats, sinó un adult que valori els afectes o els sentiments

Segons el psicòleg i educador, el món digital és molt llaminer, perquè hi ha l'oportunitat de crear un món a mida.

17 novembre 2021

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

ESCOLES

La fundació d’Escola Cristiana de Catalunya demana que les escoles concertades siguin presents a les taules locals de planificació educativa perquè no se senten representats

L’exconsellera d’Ensenyament i secretària general de Fundació, Meritxell Ruiz, tem que les escoles concertades acabin tancant.

27 octubre 2021