En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

González Padrós, consultor de la Congregació per al Culte Diví

El prevere barceloní Mn. Jaume González Padrós és un dels 17 nous consultors de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments…

16 gener 2017

Comparteix

El prevere barceloní Mn. Jaume González Padrós és un dels 17 nous consultors de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments que el papa Francesc va nomenar el 14 de gener passat. Tal com va fer públic el Butlletí de la Santa Seu, l’exdirector de l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona i col·laborador de Catalunya Cristiana, és un dels nous encarregats d’assessorar aquesta congregació vaticana.

El Dr.  Jaume González Padrós, nascut l’any 1960 a Sabadell i sacerdot de l’arxidiòcesi de Barcelona, es va doctorar en Teologia al Pontifici Ateneu Sant Anselm de Roma. Actualment és rector de la parròquia de Sant Llorenç a l’Eixample barceloní. Des del 2010 dirigia l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona fins que l’octubre passat va ser rellevat del càrrec i succeït pel prevere mallorquí Gabriel Seguí (Palma, 1964), missioner del Sagrat Cor.

L’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, erigit canònicament l’any 1986, és un centre d’ensenyament superior que depèn de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. És l’únic institut superior de litúrgia en llengua castellana i un dels centres més importants en aquesta disciplina a nivell mundial. El seu impulsor i primer director va ser el bisbe Pere Tena.

Entre els 17 consultors nomenats pel Papa hi ha dues dones laiques i alguns noms d’especial relleu com ara el jesuïta eslovè Marko Rupnik, conegut artista que ha pintat mosaics per a moltes esglésies. Juntament amb Mn. Jaume González Padrós, ha estat nomenat un altre espanyol, el pare José Luis Gutiérrez Martín (Getxo, 1960) director de l’Institut de Litúrgia de la Pontifícia Universitat de la Santa Creu de Roma.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció