En directe

Fabricació pròpia

FÓRMULA ESTEL

GTER: "Sense amor no hi ha pau, i sense pau tampoc pot haver espiritualitat ni religió"

L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de setembre com a Dia Internacional de la Pau. Dins d’aquest marc, moltes…

20 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de setembre com a Dia Internacional de la Pau. Dins d’aquest marc, moltes entitats realitzaran actes per a commemorar aquest dia. Una d’aquestes entitats és el GTER (Grup de Treball Estable de Religions), que ha organitzat  un acte a l’auditori Blanquerna de Barcelona, al c/ Valldonzella, 12, 21 de setembre, 19h).
Per saber quina és l’aportació de les religions en la cultura de pau, hem entrevistat aquest dimarts a la Fórmula Estel Joan Hernández, director del GTER: “Jo penso que hi ha dos aspectes on les religions se senten compromeses: la pau i l’amor. Les religions d’alguna manera senten un gran encàrrec: popularitzar aquest amor i aquesta pau, que són dos aspectes que són indispensables per viure i d’alguna manera són indissolubles: sense amor no hi ha pau, i sense pau tampoc pot haver espiritualitat ni religió”, ha raonat el director del Grup de Treball Estable de les Religions, on hi participa l’Arquebisbat de BCN, la Comunitat Israelita de BCN, el Consell Evangèlic de Catalunya, el Consell Islàmic de Catalunya, l’Església Ortodoxa Patriarcat Sèrbia i la Unio de Comunitats Islàmiques de Catalunya.
“El treball que fa el GTER des d’Europa ho posen com a exemple”
Joan Hernández porta 15 anys com a director del GTER. Ha trobat bona gent a totes les religions i ha comprovat que les diferents confessions religioses poden treballar conjuntament pel bé de la societat: “Jo a vegades dic que, més que diàleg, hem de parlar de treball interreligiòs, que és un pas més endavant en el compromís. És superar la pròpia limitació, no només dels qui participen, sinó dels que li envolten: superar prejudicis, passar del coexistir al conviure, col·laborar per crear amistat, per fer espais d’humanitat, jo diria que és un dels reptes més importants que tots i totes hem de superar”.
En el context actual, amb l’auge de partits xenòfobs, la crisi dels refugiats i els assassinats en nom de la religió, es pot pensar que la diversitat religiosa és un inconvenient, però Joan Hernández no ho veu així: “La diversitat l’hem de viure i l’hem d’entendre com una riquesa: gent amb maneres de pensar diferents, amb cosmovisions diferents, ajuden a entendre maneres diferent de fer les coses, i que no hi ha una veu única d’opinió”. Hernández ha advertit del protagonisme que adquireixen els fanàtics als mitjans de comunicació, podent crear estereotips sobre les religions, però ha reiterat: “Totes les religions comparteixen els principis de bona observança de la fe, en la construcció d’una societat millor”.
Escolta l'entrevista al director del GTER, Joan Hernández (minut 32)

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció