En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Ha mort Àngel de Arriba, missatger de "l'Església que no s'atura"

El programa de Ràdio Estel L'Església no s'atura, que es va emetre els anys 2014 i 2015, ha perdut el divendres 26 d'octubre el seu…

28 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa de Ràdio Estel L'Església no s'atura, que es va emetre els anys 2014 i 2015, ha perdut el divendres 26 d'octubre el seu creador: Àngel de Arriba. Serà recordat com a missatger de la fe des del món laboral i la solidaritat amb els qui no tenen feina. Ha deixat aquest món als 64 anys, acceptant la malaltia amb aquesta mateixa fe i entre l'afecte i la força dels seus, sobretot la seva dona i el seu fill Héctor, però també amb la proximitat de la comunitat caputxina d'Arenys de Mar i de moltes persones que van trobar en ell l'amistat, tant a la localitat maresmenca com a tot arreu. Un dels seus nombrosos amics aquests anys ha estat el sacerdot i professor de Teologia Xavier Morlans, que el va ajudar a crear a Barcelona un grup de cristians que es trobaven, com ell, a l'atur.
Àngel de Arriba s'havia quedat ara fa uns anys sense feina, després d'haver estat molt de temps gestionant una empresa de recursos humans. Sempre explicava, però, que aquella experiència de començar a viure l'atur el va ajudar a enfortir la seva relació amb Déu. Lamentava que "la societat exclou l'aturat de manera brutal", alhora que pensava en la soledat, la impotència, l'exclusió social, el perdó i la sensació de fracàs com les realitats més visibles dels qui no tenen un lloc de treball, molts homes i dones que veuen trepitjada la seva dignitat. Va portar aquest missatge, entre els anys 2012 i 2015, a dos llibres editats per Claret i que van arribar a molta gent: un primer titulat Atur i fe i el segon Atur i fe, encara? Del seu contingut, es va nodrir el programa de Ràdio Estel L'Església no s'atura, presentat conjuntament amb qui escriu aquestes línies.
La tristor de la seva pèrdua contrasta i conviu amb l'esperança i la fe amb què la seva família ha comunicat la notícia: "L'Àngel descansa en la pau del Senyor". Al Tanatori Cementiri de Sinera, a Arenys de Mar, ha estat oberta la Sala de Vetlla des d'aquest dissabte a la tarda. La Missa exequial se celebra aquest diumenge, a les 13.00 hores, a l'església parroquial de la mateixa localitat, on moltes persones el coneixien i l'estimaven. Després d'una vida intensa amb l'Església militant, estic segur que Àngel de Arriba ja gaudeix de l'Església triomfant, la que veritablement "no s'atura". Que descansi en pau!

atur i fe, encara

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció