En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Ha mort Àngel de Arriba, missatger de "l'Església que no s'atura"

El programa de Ràdio Estel L'Església no s'atura, que es va emetre els anys 2014 i 2015, ha perdut el divendres 26 d'octubre el seu…

28 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa de Ràdio Estel L'Església no s'atura, que es va emetre els anys 2014 i 2015, ha perdut el divendres 26 d'octubre el seu creador: Àngel de Arriba. Serà recordat com a missatger de la fe des del món laboral i la solidaritat amb els qui no tenen feina. Ha deixat aquest món als 64 anys, acceptant la malaltia amb aquesta mateixa fe i entre l'afecte i la força dels seus, sobretot la seva dona i el seu fill Héctor, però també amb la proximitat de la comunitat caputxina d'Arenys de Mar i de moltes persones que van trobar en ell l'amistat, tant a la localitat maresmenca com a tot arreu. Un dels seus nombrosos amics aquests anys ha estat el sacerdot i professor de Teologia Xavier Morlans, que el va ajudar a crear a Barcelona un grup de cristians que es trobaven, com ell, a l'atur.
Àngel de Arriba s'havia quedat ara fa uns anys sense feina, després d'haver estat molt de temps gestionant una empresa de recursos humans. Sempre explicava, però, que aquella experiència de començar a viure l'atur el va ajudar a enfortir la seva relació amb Déu. Lamentava que "la societat exclou l'aturat de manera brutal", alhora que pensava en la soledat, la impotència, l'exclusió social, el perdó i la sensació de fracàs com les realitats més visibles dels qui no tenen un lloc de treball, molts homes i dones que veuen trepitjada la seva dignitat. Va portar aquest missatge, entre els anys 2012 i 2015, a dos llibres editats per Claret i que van arribar a molta gent: un primer titulat Atur i fe i el segon Atur i fe, encara? Del seu contingut, es va nodrir el programa de Ràdio Estel L'Església no s'atura, presentat conjuntament amb qui escriu aquestes línies.
La tristor de la seva pèrdua contrasta i conviu amb l'esperança i la fe amb què la seva família ha comunicat la notícia: "L'Àngel descansa en la pau del Senyor". Al Tanatori Cementiri de Sinera, a Arenys de Mar, ha estat oberta la Sala de Vetlla des d'aquest dissabte a la tarda. La Missa exequial se celebra aquest diumenge, a les 13.00 hores, a l'església parroquial de la mateixa localitat, on moltes persones el coneixien i l'estimaven. Després d'una vida intensa amb l'Església militant, estic segur que Àngel de Arriba ja gaudeix de l'Església triomfant, la que veritablement "no s'atura". Que descansi en pau!

atur i fe, encara

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció