En directe

El Matí a Ràdio Estel

CATALUNYA CRISTIANA

Ha mort Francesc Malgosa, cofundador de "Catalunya Cristiana"

Francesc MalgosaRiera, prevere de l'Església de Terrassa i cofundador de CatalunyaCristiana, ha mort als 91 anys a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. Ha donat el…

11 juliol 2018

Carme Munté Margalef

Comparteix

Francesc MalgosaRiera, prevere de l'Església de Terrassa i cofundador de CatalunyaCristiana, ha mort als 91 anys a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. Ha donat el seu cos a la ciència. La missa exequial és dissabte 14 de juliol a les 11 h.

Ordenat sacerdot el 4 de març del 1951, va ser vicari a Olesa de Montserrat,Sant Josep de Mataró i Sant Miquel del Port. Fou l’any 1956 quan va ser nomenat rector dela parròquia de Sant Martí del Montnegre. L’any 1987 fou nomenat rector de SantMartí de Mosqueroles i també formà equip sacerdotal a la parròquia de SantMartí de Sant Celoni. Els anys 1994, 1995 i 1999 fou nomenat administradorparroquial de Sant Joan de Campins, Sant Julià del Montseny i Sant Joan deCampins respectivament. L’any 2010 rebé la jubilacio canònica. Els darrers anys va viure a la ResidènciaSacerdotal de Sant Josep Oriol de Barcelona.

"Quan Mn. JoanE. Jarque em confià la idea de pensar i realitzar un setmanari cristià que esfes ressò de la vida de l'Església a casa nostra, tot demanant-me la meva totali incondicional col·laboració, vaig trigar trenta segons a donar-liun sí, que brollà ferm i a l'ensems tímid i tremolós del més pregon delmeu jo", recordaria Mn. Francesc Malgosa a propòsit de la fundacióde Catalunya Cristiana, l'any 1979. Va ser-ne cofundador, i tambésubdirector fins a l'any 1993, quan el tàndem Jarque-Malgosa va ser substituïtper Mn. Manuel Valls i Jaume Planas.

Mn. Jarque, que va ingressar fa quatre mesos a Sant Josep Oriol, agraeix l'oportunitat d'haver pogut acompanyar Mn. Malgosa en aquesta darrera etapa de la seva vida. "Em va costar molt venir, els canvis són difícils, però vaig comprendre que havia estat la manera de poder fer-li companyia aquests últims mesos", reflexiona Jarque. "Sense ell no hagués pogut fer Catalunya Cristiana", reconeix el fundador. "Era un home molt alegre, sensible, detallista, fidel, treballador i molt exigent, volia les coses ben fetes i gaudia escrivint", explica Jarque. "Però més que informació, reflexió i anàlisi, feia creació poètica."

L'actual directorde Catalunya Cristiana, Jaume Aymar, ha recordat la figura de Mn. FrancescMalgosa com a "teòleg, periodista, escriptor, poeta i molt compromèsamb els mitjans de comunicació, especialment amb Catalunya Cristiana".Tambéha posat en relleu el suport que tothora va donar a Mn. Jarque en aquestprojecte periodístic. Aymar també ha recordat una ocasió en què Mn. Malgosa va visitar la redaccióde Catalunya Cristiana i "es va emocionar en veure queaquest mitjà de comunicació que havia contribuït a fundar seguia ben viu".De fet, el 2019 el setmanari, que el gener passat va arribar al número 2.000,complirà els 40 anys d'història.

 

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció