En directe

Cocodril Club

CATALUNYA CRISTIANA

Ha mort Francesc Malgosa, cofundador de "Catalunya Cristiana"

Francesc MalgosaRiera, prevere de l'Església de Terrassa i cofundador de CatalunyaCristiana, ha mort als 91 anys a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. Ha donat el…

11 juliol 2018

Carme Munté Margalef

Comparteix

Francesc MalgosaRiera, prevere de l'Església de Terrassa i cofundador de CatalunyaCristiana, ha mort als 91 anys a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. Ha donat el seu cos a la ciència. La missa exequial és dissabte 14 de juliol a les 11 h.

Ordenat sacerdot el 4 de març del 1951, va ser vicari a Olesa de Montserrat,Sant Josep de Mataró i Sant Miquel del Port. Fou l’any 1956 quan va ser nomenat rector dela parròquia de Sant Martí del Montnegre. L’any 1987 fou nomenat rector de SantMartí de Mosqueroles i també formà equip sacerdotal a la parròquia de SantMartí de Sant Celoni. Els anys 1994, 1995 i 1999 fou nomenat administradorparroquial de Sant Joan de Campins, Sant Julià del Montseny i Sant Joan deCampins respectivament. L’any 2010 rebé la jubilacio canònica. Els darrers anys va viure a la ResidènciaSacerdotal de Sant Josep Oriol de Barcelona.

"Quan Mn. JoanE. Jarque em confià la idea de pensar i realitzar un setmanari cristià que esfes ressò de la vida de l'Església a casa nostra, tot demanant-me la meva totali incondicional col·laboració, vaig trigar trenta segons a donar-liun sí, que brollà ferm i a l'ensems tímid i tremolós del més pregon delmeu jo", recordaria Mn. Francesc Malgosa a propòsit de la fundacióde Catalunya Cristiana, l'any 1979. Va ser-ne cofundador, i tambésubdirector fins a l'any 1993, quan el tàndem Jarque-Malgosa va ser substituïtper Mn. Manuel Valls i Jaume Planas.

Mn. Jarque, que va ingressar fa quatre mesos a Sant Josep Oriol, agraeix l'oportunitat d'haver pogut acompanyar Mn. Malgosa en aquesta darrera etapa de la seva vida. "Em va costar molt venir, els canvis són difícils, però vaig comprendre que havia estat la manera de poder fer-li companyia aquests últims mesos", reflexiona Jarque. "Sense ell no hagués pogut fer Catalunya Cristiana", reconeix el fundador. "Era un home molt alegre, sensible, detallista, fidel, treballador i molt exigent, volia les coses ben fetes i gaudia escrivint", explica Jarque. "Però més que informació, reflexió i anàlisi, feia creació poètica."

L'actual directorde Catalunya Cristiana, Jaume Aymar, ha recordat la figura de Mn. FrancescMalgosa com a "teòleg, periodista, escriptor, poeta i molt compromèsamb els mitjans de comunicació, especialment amb Catalunya Cristiana".Tambéha posat en relleu el suport que tothora va donar a Mn. Jarque en aquestprojecte periodístic. Aymar també ha recordat una ocasió en què Mn. Malgosa va visitar la redaccióde Catalunya Cristiana i "es va emocionar en veure queaquest mitjà de comunicació que havia contribuït a fundar seguia ben viu".De fet, el 2019 el setmanari, que el gener passat va arribar al número 2.000,complirà els 40 anys d'història.

 

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció