En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

"Hi ha gran distància entre informes de Guàrdia Civil i realitat"

Aquest dimarts es va preestrenar el documental 20S, dirigit per Jaume Roures, que parla de la intensa jornada de la manifestació davant de la Conselleria…

27 juny 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts es va preestrenar el documental 20S, dirigit per Jaume Roures, que parla de la intensa jornada de la manifestació davant de la Conselleria d’Economia, documental que podran veure a TV3 aquest dijous. A la preestrena hi van assistir personalitats i autoritats com l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, o el president del Parlament, Roger Torrent, així com les dones de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart acusats de rebel·lió precisament pels fets d’aquella jornada. 
Hem parlat del documental a la Fórmula Estel amb el seu guionista, Lluís Arcarazo: “L’equip que va fer el documental sobre 1 d’octubre, vam pensar que el 20 de setembre era una data realment clau dins del procés, la data que porta als Jordis a presó”, ha narrat Arcarazo, que ha afegit: “Hi havia una gran distància entre el que posaven aquells papers [informes Guàrdia Civil] i el que va passar en realitat. Vam decidir intentar reconstruir fil per randa tot el què va ser el dia 20, i la matinada del 21”.
En la primera hora de la Fórmula Estel hem analitzat el diàleg que s’espera els propers dies entre Pedro Sánchez i Quim Torra. Xavier Torrens, professor de ciència política de la Universitat de Barcelona, s’ha preguntat què pot significar “passar pàgina de l’1 d’octubre”, tal com va dir el president del govern espanyol. Entre “oblidar-ho tot” i “no deixar-les en l’oblit, sinó per avançar en la lectura del llibre”
Per últim hem parlat sobre l’equiparació en els permisos de maternitat i paternitat amb Olga Ortiz, advocada matrimonial i penal i Màster en dret familiar. 

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció