En directe

Fabricació pròpia

RÀDIO ESTEL

"Ho hem intentat tot per aprovar els pressupostos"

Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de la situació política actual, concretament dels pressupostos generals de l'estat, amb el diputat al…

14 febrer 2019

Redacció

Comparteix

Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de la situació política actual, concretament dels pressupostos generals de l'estat, amb el diputat al Parlament de Catalunya d'Units per Avançar, Ferran Pedret, que ha manifestat "Ha estat un error no aprovar els pressupostos perquè a Catalunya hi havia prevista una inversió de 2.000 millons d'euros més en matèria ferroviària i un augment d'inversions en infraestructures. Ara el govern català haurà d'explicar si vol aprovar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya. De moment, ningú s'ha posat en contacte amb el nostre grup parlamentari. El fet de no haver aprovat els pressupostos fa que ara s'obri un nou escenari polític i el més probable és que se celebrin eleccions el mes d'abril. Era una cosa que no contemplàvem i a més s'obre la possibilitat que l'Estat espanyol tingui un govern de dreta,  i això no és bo per a Catalunya".Sobre la irrupció de VOX en la política espanyola, Pedret ha assegurat "que és tracta d'un problema europeu i es deu a diversos factors com la crisi econòmica, el rebuig a la immigració, i el rebuig al procés independentista català, en el cas d'Espanya. Ens preocupa que l'extrema dreta tingui accés a les institucions, però cal combatre l'extremisme d'aquests partits amb arguments i amb un bon projecte polític".El portaveu adjunt del grup socialista Units per Avançar també s'ha referit a la situació actual dels presos independentistes,"que hi hagi presos no ajuda a fomentar el diàleg entre les administracions catalana i espanyola, però hem de deixar que la justícia faci la seva feina i al mateix temps respectar el poder judicial de l'Estat".

Una pinzellada al darrer setmanari de la revista Catalunya Cristiana
Al programa també s'ha fet un petit repàs amb Carme Munté, cap de redacció del setmanari, sobre la darrera publicació de la revista.
Pots tornar a escoltar el programa AQUI

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció