En directe

Trotamundos

PROGRAMES

Ignasi Farreres: "Cal introduir elements ètics en la banca"

Mercè Blanco, experta en economia i valors, Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, han…

11 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Mercè Blanco, experta en economia i valors, Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Lluís Sols, professor i col•laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la dimensió moral i ètica de la gestió financera, econòmica i bancària, sobretot arran dels casos de Narcís Serra, en judici per l'augment de sou a CatalunyaCaixa, i Rodrigo Rato, condemnat ja en sentència ferma a 4 anys i mig de presó per les Tarjetes Black. Farreres ha assegurat que "cal introduir elements ètics a la banca". Ha denunciat que "Rodrigo Rato té una certa tendència a la prepotència, com s'ha demostrat també en la sortida de Bankia a borsa, moment en què no va estar a l'alçada, i també quan volia ser president davant una possible integració de Caja Madrid en l'estructura de la Caixa".
Per la seva banda, Mercè Blanco ha comentat que "el més important és la integritat, que no n'hi ha", i que el programa és que "hi ha una ètica però cadascú la interpreta com vol". Lluís Sols, en un altre enfocament, ha recordat que "els casos de Serra i Rato no són tan importants com podria semblar, en el sentit que hi ha gent que l'ha feta molt grossa i altres han comès errors menors, i no podem posar-ho tot en el mateix sac". En aquesta línia, ha afegit que "aquestes dues persones no han fet una gestió pública en el seu propi benefici, sinó coses irregulars que no són atribuïbles", i que "no eren competents per ser banquers, tot i que van fer la seva tasca amb la millor intenció".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 11 d'octubre.
En aquesta edició del programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat la dimensió moral i ètica de les gestions econòmiques assumides per Narcís Serra, Rodrigo Rato i altres exdirigents de bancs i caixes: questió en primera línia de l’actualitat per la condemna ferma a Rato, per Caja Madrid, i per l’inici del judici a Serra i diversos exdirectius de Catalunya Caixa.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció