En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ignasi Farreres, Joan Pallarès i Ferran Nogué defensen "l'actitud d'estalvi contra la pobresa energètica"

L’impacte social de les pujades de la llum, sobretot quan són per sobre de l’Índex de Preus al Consum, ha estat aquest matí el tema…

11 desembre 2013

Redacció

Comparteix

L’impacte social de les pujades de la llum, sobretot quan són per sobre de l’Índex de Preus al Consum, ha estat aquest matí el tema del Mirador de l’actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel. L’exconseller Ignasi Farreres, president del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, ha elogiat l’última decisió del govern català, que obligarà les elèctriques a no tallar la llum a les famílies sense recursos. "Em sembla molt bé que aquestes famílies, que poden arribar a 200.000 a Catalunya, puguin seguir tenint servei elèctric a casa i no passin fred, cosa que evitarà un retrocés històric", ha dit.

Però contenir la pobresa energètica, un tema molt present en el debat, no depèn només de les regulacions de preus o de pactes entre governs i empreses. Així ho veu, per exemple, un dels socis fundadors de la companyia Holaluz.com, Ferran Nogué, que els ciutadans que no poden pagar són la gran prioritat a l’hora d’actuar: "Fent un ús racional de l'electricitat, podríem aconseguir estalvis importants per a aquest consumidor que es troba en una situació precària i difícil econòmicament, no només gastant menys energia, sinó també ajustant la relació contractual amb la companyia".

I també ha participat en el debat l’historiador Joan Pallarès, que ha fet seva la mateixa crida a la conscienciació de tots. Recordem que el govern espanyol pactava ara fa uns dies contenir la pujada de la llum a partir de l’1 de gener sobre els 3.600 milions d’euros que l’executiu de Rajoy s’havia compromès a pagar i havia retirat. L’acord, però, no garanteix que la llum pugi per sota o al mateix nivell de l’IPC. Tot dependrà de la subhasta majorista del dia 19, que determinarà la meitat dels preus per al proper trimestre.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció