En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ignasi Farreres, Joan Pallarès i Ferran Nogué defensen "l'actitud d'estalvi contra la pobresa energètica"

L’impacte social de les pujades de la llum, sobretot quan són per sobre de l’Índex de Preus al Consum, ha estat aquest matí el tema…

11 desembre 2013

Redacció

Comparteix

L’impacte social de les pujades de la llum, sobretot quan són per sobre de l’Índex de Preus al Consum, ha estat aquest matí el tema del Mirador de l’actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel. L’exconseller Ignasi Farreres, president del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, ha elogiat l’última decisió del govern català, que obligarà les elèctriques a no tallar la llum a les famílies sense recursos. "Em sembla molt bé que aquestes famílies, que poden arribar a 200.000 a Catalunya, puguin seguir tenint servei elèctric a casa i no passin fred, cosa que evitarà un retrocés històric", ha dit.

Però contenir la pobresa energètica, un tema molt present en el debat, no depèn només de les regulacions de preus o de pactes entre governs i empreses. Així ho veu, per exemple, un dels socis fundadors de la companyia Holaluz.com, Ferran Nogué, que els ciutadans que no poden pagar són la gran prioritat a l’hora d’actuar: "Fent un ús racional de l'electricitat, podríem aconseguir estalvis importants per a aquest consumidor que es troba en una situació precària i difícil econòmicament, no només gastant menys energia, sinó també ajustant la relació contractual amb la companyia".

I també ha participat en el debat l’historiador Joan Pallarès, que ha fet seva la mateixa crida a la conscienciació de tots. Recordem que el govern espanyol pactava ara fa uns dies contenir la pujada de la llum a partir de l’1 de gener sobre els 3.600 milions d’euros que l’executiu de Rajoy s’havia compromès a pagar i havia retirat. L’acord, però, no garanteix que la llum pugi per sota o al mateix nivell de l’IPC. Tot dependrà de la subhasta majorista del dia 19, que determinarà la meitat dels preus per al proper trimestre.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció