En directe

El rosari

POLÍTICA

Puigdemont, Comín i Ponsatí perden la immunitat europarlamentària

El catedràtic en dret Andreu Olesti diu que ara Pablo Llarena pot reactivar la petició d'extradició de Puigdemont, però que "haurà de modificar els delictes pels quals el reclama"

5 juliol 2023

Redacció

Comparteix

El Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat la demanda del president Carles Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí contra la votació del Parlament Europeu en què se'ls va retirar la immunitat com a eurodiputats l'any 2021.

Ara el Tribunal Suprem estudiarà si torna a reactivar les euroordres perquè Puigdemont, Comín i Ponsatí siguin extradits a Espanya per ser jutjats.

Immunitat Carles Puigdemont

El vicepresident del Tribunal General de la UE, Savvas S. Papasavvas, llegeix la sentència sobre el recvurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per l'aixecament de la seva immunitat | ACN

LA IMMUNITAT DE CARLES PUIGDEMONT I L'ESCENARI LEGAL QUE ARA S'OBRE

Quin panorama legal sobre ara? En una entrevista a la part informativa del programa 'El Matí a Ràdio Estel', presentada i dirigida per Pol Marsà, el catedràtic de dret internacional públic de la Universitat de Barcelona, Andreu Olesti, ha deixat clar que res està decidit. Olesti ha detallat que ara el jutge espanyol Pablo Llarena podria reactivar la petició d'extradició de Carles Puigdemont, tot i que hauria de modificar els delictes pels quals el reclama.

Això és perquè abans, al Codi Penal recollia el delicte de sedició i ara, amb la reforma, ja no existeix. "El suplicatori al Parlament Europeu es va demanar amb un delicte que ja no existeix", ha apuntat Olesti, també doctor en dret i llicenciat en ciències econòmiques.

"El suplicatori al Parlament Europeu es va demanar amb un delicte que ja no existeix". Andreu Olesti

Amb tot, la sentència del Tribunal General de la Unió Europea encara pot recórrer's a instàncies judicials superiors.

Entrevista a Andreu Olesti, catedràtic de dret internacional públic de la UB

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció

POLÍTICA

Gonzalo Boye, advocat: “El govern és el principal responsable de la detenció de Puigdemont”

L’advocat de Carles Puigdemont, en una entrevista al Matí a Ràdio Estel, ha confirmat que estan acabant d’aclarir com es va produir la detenció de Carles Puigdemont a l’Alguer, per poder presentar la petició de mesures cautelars al Tribunal General de la Unió Europea

27 setembre 2021

Redacció

POLÍTICA

Carles Puigdemont ha comparegut avui davant el Tribunal d'Apel·lació de Sàsser per l'euroordre del Tribunal Suprem, després de ser detingut el passat 23 de setembre

Els advocats de Puigdemont creuen que el tribunal no decidirà extradir l’expresident català

4 octubre 2021

Redacció