El darrer informe publicat per Intermón Oxfam assegura, entre altres coses, que la pandèmia aboca 120.000 catalans a la pobresa. A més, segons l’estudi de l’entitat, les persones que viuen amb menys de 24 euros al dia han crescut d’un 11,7% amb el Covid. Al conjunt de l’Estat, hi ha un milió més de pobres i, a tot el món, l’increment és de 200 milions. Els col·lectius més afectats per la desigualtat provocada per la crisi sanitària són les persones migrants, els joves i les dones. Àlex Prats, responsable de desigüaltat d’Intermon Oxfam, ha explicat les dades aquest dimarts, en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel.
Tot plegat es produeix a causa de la pandèmia, alhora que també ve arrossegat per una crisi econòmica que ja vivien molts països. Així, han crescut més d’un 10% les persones que viuen amb 24 euros al dia. Segons Àlex Prats, els “efectes” d’aquesta pandèmia “són devastadors”, i tenen la seva causa en “les conseqüències d’un sistema injust, patriarcal i racista”. El membre d’Intermón Oxfam ha recordat que la pobresa severa és viure amb 16 euros al dia. A Espanya, 1 de cada 10 persones viu en pobresa severa. Per aquest motiu, Prats ha dit que, “d’una banda, ens hem d’assegurar que qualsevol persona treballadora rebi un salari digne, que li permeti fer front a les despeses de la vida diària”. D’altra banda, ha situat com a prioritat “assegurar-nos que l’ingrés mínim vital arribi a tothom”. De fet, ha explicat que “aquesta mesura, que hauria d’haver arribat a 850.000 persones, s’ha quedat de moment en 160.000”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ
Més actualitat
RELIGIÓ
Ramon Bassas, nou director d’afers religiosos de la Generalitat: “Vull mantenir i millorar les relacions entre les diferents confessions i el Govern”
En una entrevista al programa Sense Distància de Ràdio Estel, Bassas ha destacat, “el compromís que ha de tenir el govern amb totes les confessions que conviuen a Catalunya"
10 setembre 2024
Redacció,