En directe

El Rosari

ESGLÉSIA MÓN

Isa Solà, algú que va viure per als altres

Isabel Solà, religiosa de Jesús-Maria, ha estat assassinada a Port-au-Prince (Haití). La notícia ha saltat als mitjans i l’ha tret, per un moment, de l’anonimat…

6 setembre 2016

Comparteix
Isabel Solà, religiosa de Jesús-Maria, ha estat assassinada a Port-au-Prince (Haití). La notícia ha saltat als mitjans i l’ha tret, per un moment, de l’anonimat d’una vida apassionadament entregada en gestos propers i implicacions compassives envers els qui pateixen. Després del terratrèmol que va assolar Haití, Isa Solà compartia l'experiència: «No em podia imaginar el que era realment la misèria de Port-au-Prince, però tampoc la impotència que sentiria enmig seu. De manera que, al final, per poder viure allí, vaig haver de comprendre i acceptar que no hi havia arribat per salvar ningú o per canviar res.»
«I ni de bon tros no em podia imaginar que un terratrèmol em faria abaixar el cap literalment i espiritualment fins a fer-me comprendre profundament que l’únic que salva és Jesús», continua Solà en aquest testimoni. «Després de viure una cosa així, he experimentat cada dia com un regal de Déu i que no mereixem res, tot és do, tant el que considerem bo com dolent.» Per arribar a la conclusió: «No crec que Déu m’hagi mantingut amb vida només per fer alguna cosa, perquè jo no puc salvar res ni ningú, però puc ser una germana per als germans. I és l’única cosa que ara m’importa.»
Dues religioses que van compartir moments vitals amb la Isa Solà destaquen diferents aspectes de la seva persona al nostre setmanari: «Infermera i mestra, va treballar incansablement per atendre els centenars d’amputats a conseqüència del terratrèmol; va donar suport a l’educació de tants nens i nenes víctimes del desastre», explica Rosa Ros Castelló, religiosa de Jesús-Maria. «Era líder i mística. Plena d’esperança i caritat. Res no l’aturava per a fer el bé. Identificada amb el poble, i enamorada del seu Senyor, a qui cantava amb música pròpia», subratlla Margarita Bofarull Buñuel, rscj, fet que pot comprovar-se en aquest vídeo elaborat amb fotografies i música de la religiosa.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció