En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Isa Solà, algú que va viure per als altres

Isabel Solà, religiosa de Jesús-Maria, ha estat assassinada a Port-au-Prince (Haití). La notícia ha saltat als mitjans i l’ha tret, per un moment, de l’anonimat…

6 setembre 2016

Comparteix
Isabel Solà, religiosa de Jesús-Maria, ha estat assassinada a Port-au-Prince (Haití). La notícia ha saltat als mitjans i l’ha tret, per un moment, de l’anonimat d’una vida apassionadament entregada en gestos propers i implicacions compassives envers els qui pateixen. Després del terratrèmol que va assolar Haití, Isa Solà compartia l'experiència: «No em podia imaginar el que era realment la misèria de Port-au-Prince, però tampoc la impotència que sentiria enmig seu. De manera que, al final, per poder viure allí, vaig haver de comprendre i acceptar que no hi havia arribat per salvar ningú o per canviar res.»
«I ni de bon tros no em podia imaginar que un terratrèmol em faria abaixar el cap literalment i espiritualment fins a fer-me comprendre profundament que l’únic que salva és Jesús», continua Solà en aquest testimoni. «Després de viure una cosa així, he experimentat cada dia com un regal de Déu i que no mereixem res, tot és do, tant el que considerem bo com dolent.» Per arribar a la conclusió: «No crec que Déu m’hagi mantingut amb vida només per fer alguna cosa, perquè jo no puc salvar res ni ningú, però puc ser una germana per als germans. I és l’única cosa que ara m’importa.»
Dues religioses que van compartir moments vitals amb la Isa Solà destaquen diferents aspectes de la seva persona al nostre setmanari: «Infermera i mestra, va treballar incansablement per atendre els centenars d’amputats a conseqüència del terratrèmol; va donar suport a l’educació de tants nens i nenes víctimes del desastre», explica Rosa Ros Castelló, religiosa de Jesús-Maria. «Era líder i mística. Plena d’esperança i caritat. Res no l’aturava per a fer el bé. Identificada amb el poble, i enamorada del seu Senyor, a qui cantava amb música pròpia», subratlla Margarita Bofarull Buñuel, rscj, fet que pot comprovar-se en aquest vídeo elaborat amb fotografies i música de la religiosa.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció