En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

«Ja mai més esclaus, sinó germans», el tema de la Jornada Mundial de la Pau del 2015

El papa Francesc ha anunciat el tema per la pròxima Jornada Mundial de la Pau, que se celebrarà l'1 de gener del 2015: «Ja mai…

25 agost 2014

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha anunciat el tema per la pròxima Jornada Mundial de la Pau, que se celebrarà l'1 de gener del 2015: «Ja mai més esclaus, sinó germans». El lema s’ha donat a conèixer a través d’un butlletí de premsa de la Santa Seu i un comunicat del Consell Pontifici de la Justícia i la Pau.

«Amb freqüència es pensa que l’esclavitud és un fet del passat —explica el comunicat— però aquesta plaga social es troba fortament present en el món d’avui».

També recorden que «l’esclavitud fereix moralment la fraternitat universal, i per tant, la pau. La pau té lloc quan un humà reconeix en un altre, un germà que posseeix la mateixa dignitat».

«En el món contemporani —segueix el comunicat— són múltiples les abominables cares de l’esclavitud: El tràfic d’éssers humans, el comerç d’immigrants i de la prostitució, l’explotació d’homes i dones o la mentalitat esclavista cap a les dones i els i nens. Per combatre l’esclavitud és necessari reconèixer la inviolable dignitat de tota persona humana».

Finalment, el dicasteri vaticà recorda que «la Jornada Mundial de la Pau va ser desitjada per Pau VI i es celebra cada any el primer dia de gener. El missatge del Sant Pare s’envia a les Cancelleries de tot el món i indica també la línia diplomàtica de la Santa Seu per al pròxim any».

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció