En directe

Estel Migdia

VATICÀ

«Ja mai més esclaus, sinó germans», el tema de la Jornada Mundial de la Pau del 2015

El papa Francesc ha anunciat el tema per la pròxima Jornada Mundial de la Pau, que se celebrarà l'1 de gener del 2015: «Ja mai…

25 agost 2014

Redacció

Comparteix

El papa Francesc ha anunciat el tema per la pròxima Jornada Mundial de la Pau, que se celebrarà l'1 de gener del 2015: «Ja mai més esclaus, sinó germans». El lema s’ha donat a conèixer a través d’un butlletí de premsa de la Santa Seu i un comunicat del Consell Pontifici de la Justícia i la Pau.

«Amb freqüència es pensa que l’esclavitud és un fet del passat —explica el comunicat— però aquesta plaga social es troba fortament present en el món d’avui».

També recorden que «l’esclavitud fereix moralment la fraternitat universal, i per tant, la pau. La pau té lloc quan un humà reconeix en un altre, un germà que posseeix la mateixa dignitat».

«En el món contemporani —segueix el comunicat— són múltiples les abominables cares de l’esclavitud: El tràfic d’éssers humans, el comerç d’immigrants i de la prostitució, l’explotació d’homes i dones o la mentalitat esclavista cap a les dones i els i nens. Per combatre l’esclavitud és necessari reconèixer la inviolable dignitat de tota persona humana».

Finalment, el dicasteri vaticà recorda que «la Jornada Mundial de la Pau va ser desitjada per Pau VI i es celebra cada any el primer dia de gener. El missatge del Sant Pare s’envia a les Cancelleries de tot el món i indica també la línia diplomàtica de la Santa Seu per al pròxim any».

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció