En directe

El diumenge a Montserrat

Sense categoria

Jaume Alonso-Cuevillas assegura que "no podran fer-li res" si Clara Ponsatí no es presenta al Tribunal Suprem el 24 d'abril

El jutge Pablo Llarena ha citat Clara Ponsatí a declarar a Madrid el 24 d'abril, però l'entorn de l'eurodiputada assegura que no s'hi presentarà

29 març 2023

Redacció

Comparteix

L'advocat Jaume Alonso-Cuevillas assegura que si l'exconsellera Clara Ponsatí no fa cas a la citació del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena pel dia 24 d'abril, "no podran fer-li res".

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el diputat de Junts al Parlament afirma que "no es pot cursar una ordre de detenció europea per un delicte que no comporta presó" i creu que la justícia espanyola "està fent coses sense sentit jurídic".

Clara Ponsatí, dins d'un cotxe, una vegada va creuar la frontera des de Perpinyà.
L'eurodiputada Clara Ponsatí viatja en cotxe, després de creuar la frontera des de Perpinyà | ACN

"No es pot cursar una ordre de detenció europea per un delicte que no comporta presó"

Ahir, l'exconsellera Ponsatí va tornar a Catalunya, va ser detinguda i posteriorment posada en llibertat després que se li comuniqués que el Suprem l'ha citat a declarar el dilluns 24 d'abril. Ponsatí està acusada d'un delicte de desobediència -que no comporta pena de presó- per formar part del govern que l'any 2017 va organitzar el referèndum de l'1 d'octubre.

Són molts els que han opinant respecte a l'estratègia de Clara Ponsatí, però segons Alonso-Cuevillas, ahir "no hi havia cap motiu per detenir-la" i diu que per comunicar-li la vista al Suprem n'hi havia prou amb una citació judicial. Amb tot, l'advocat considera que el que va passar ahir "és una victòria de Ponsatí perquè deixa en evidència les costures de l'Estat".

Entrevista a Jaume Alonso-Cuevillas, diputat de Junts al Parlament i advocat

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Ferran Bel: "Clara Ponsatí sabrà a quina estratègia respon si quan torna a Catalunya vol emfatitzar tant la seva confrontació amb el Govern de la Generalitat i el conjunt de l'Estat"

L'exconsellera Clara Ponsatí a la sortida de la Ciutat de la Justícia després de declarar, acompanyada de la presidenta de Junts, Laura Borràs.

El diputat del PDeCat presidirà la comissió sobre l'Operació Catalunya del Congrés. "Si Rajoy o Fernández Díaz hi són citats i no s'hi presenten, estaran faltant el respecte al Congrés"

29 març 2023

Redacció