En directe

Sense distància

RELIGIÓ

Javier Vilanova: "El futur de l'Església és la parròquia"

El bisbe auxiliar de Barcelona considera que ha de ser comunitat de comunitats i ha d'encabir-hi tothom

22 desembre 2023

Redacció

Comparteix
Javier Vilanova

És per això que Javier Vilanova ha fet una defensa de la vida comunitària, ja que considera que la unió és indispensable "per a tenir més força i més múscul". I és que, en paraules del propi bisbe auxiliar, cal "sumar idees, sumar gent i sumar esforços". Una reivindicació que, segons el seu punt de vista, no hauria de ser exclusiva de l'Església, ja que "a la societat falta treballar més units, en comunió". En una entrevista al programa Sense Distància, el bisbe auxiliar considera que la diversitat d'organitzacions dins de l'Església és bona i necessària, però que cal treballar plegats.

La manca de vocacions

Pel que fa a la manca de vocacions a l'Església, Vilanova considera que "cal portar Jesucrist en el cor de molta gent que sent una buidor". Igualment ha destacat la importància de fer-ho a través de l'acompanyament espiritual i del discerniment. Segons bisbe auxiliar, actualment "estem en un postcristianisme" que el porta a preguntar-se: "On són els ànims? i on és aquell esperit?". Malgrat tot, s'ha mostrat convençut que els temps actuals són una "oportunitat per evangelitzar enmig d'un desert i de fer florir".

La importància dels exercicis espiritual

I sobre els exercicis espirituals per al clergat que dirigirà el cardenal Gerald Cyprien Lacroix, arquebisbe de Quebec, del 14 al 19 de gener a Tiana (Maresme), Vilanova considera que són molt necessaris: "Volem que els mossens i també els laics tinguin un moment de reposar, de retrobar-se amb el Senyor, d'entrar més cap a dins per a veure el gran do que tens i trobar un impuls per a la missió". El bisbe auxiliar Javier Vilanova ha comentat que aquest tipus de trobades "les necessitem sí o sí", i ha afegit: "Quants n'hi ha que en l'àmbit professional han de fer un reciclatge, els metges sempre estan posant-se al dia. Quin exemple ens donen? Un prevere ha d'aturar-se per estar amb el Senyor i intentar tenir un impuls nou per a la pastoral".

Com a desig final de l'entrevista, el bisbe auxiliar Vilanova ha demanat que "la gent s'enamori de Déu per a estimar-nos entre nosaltres".

Entrevista al bisbe auxiliar de Barcelona, Javier Vilanova

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Abadías, nomenat bisbe auxiliar de Barcelona

David Abadías, nou bisbe de Barcelona

L’ordenació episcopal serà el 25 de març a la basílica de la Sagrada Família

14 febrer 2023

Redacció