En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Joan Carles Gallego elogia el compromís de Càritas

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha elogiat aquest dijous el compromís de Càritas amb la renda mínima de ciutadania. En…

22 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha elogiat aquest dijous el compromís de Càritas amb la renda mínima de ciutadania. En unes declaracions al programa El mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha explicat que "és important que Càritas se sumi a aquesta reivindicació perquè, quan les persones estan en situació de pobresa i exclusió social, tenen problemes per viure en societat, per desenvolupar les seves potencialitats i, en definitiva, per gaudir de llibertat".

Gallego ha recordat que, a més, "cal buscar els mecanismes perquè aquests homes i dones trobin feina i sigui de qualitat". Pel que fa a la situació actual a nivell social i de mobilitzacions, el dirigent sindical ha anunciat que "els sindicats exigiran una derogació de la reforma laboral", alhora que ha aclarit que "certament hi ha un creixement econòmic, molt incert perquè depèn de molts factors internacionals, però no pot ser que el 23,5 per cent de la població de Catalunya estigui per sota del llindar de la pobresa".
D'altra banda, Joan Carles Gallego ha lamentat que "no s'estan recuperant els sacrificis que han fet molts treballadors aquests anys, i la riquesa que augmenta no reverteix en millores de dret i de condicions de vida". En aquesta línia, ha recordat que "l'objectiu dels sindicats no és mobilitzar-se perquè sí, sinó traduir les millores en les condicions dels treballadors i redistribuir les riqueses". També ha assegurat que, "si el govern espanyol no atén aquestes i altres demandes socials, no hi haurà més remei que recórrer a la mobilització". I a nivell intern, després que va anunciar ara fa unes setmanes que no es presentaria a la reelecció després de dos mandats, el secretari general de Comissions Obreres ha anunciat que "el candidat Javier Pacheco serà probablement el successor en el congrés previst per a l'abril, ja que no sembla probable que hi hagi un aspirant alternatiu dins el procés participatiu obert".

Recordem que, amb algunes manifestacions els últims dies a Barcelona i en altres punts de Catalunya i la resta de l’Estat, s’ha visualitzat una reclamació que agafa força. Es tracta del desig de recuperar “els drets laborals d’abans de la crisi”. D’aquesta manera, neix un moviment de protestes que donava pas a una concentració diumenge a Madrid, convocada pels sindicats Comissions Obreres i UGT. Els manifestants han demanat millores en l’ocupació, en els salaris i en les pensions.  En el col·loqui del programa El mirador, s'han tractat aquests i altres temes sobre la situació social i laboral de Catalunya i Espanya, també amb la participació de Josep Vila Abelló, fundador del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El mirador corresponent a aquest dijous 22 de desembre.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció