En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

POLÍTICA

Sense categoria

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, veu en la represa de la mesa de diàleg un reconeixement del conflicte polític

Sobre si representants de Junts per Catalunya haurien d'anar a les negociacions, en una entrevista al Tot Anirà Bé de Ràdio Estel, el conseller d'Interior, Elena, ha defensat que "és una aposta de govern i és el govern el què hi va"

8 juliol 2022

Redacció

Comparteix

Sobre si representants de Junts per Catalunya haurien d'anar a les negociacions, en una entrevista al Tot Anirà Bé de Ràdio Estel, el conseller d'Interior, Elena, ha defensat que "és una aposta de govern i és el govern el què hi va"

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, veu la represa de la mesa del diàleg entre Catalunya i Espanya un reconeixement del conflicte polític per part de l'executiu de Pedro Sánchez. Elena ha assegurat "que mai s'hi havia produït abans aquest reconeixement".

Joan Ignasi Elena a Ràdio Estel

"Posa sobre la taula una evidència: que hi ha un conflicte polític." Això per ell mateix és brutal des de la perspectiva catalana perquè això no havia passat mai. "Recordareu, no fa massa que el president del Govern Espanyol ens havia dit que hi havia un problema a Catalunya, o sigui que el problema el teníem entre catalans", ha manifestat.

El conseller ha defensat la negociació i el diàleg com a via per resoldre el conflicte, però que era "molt important el reconeixement que avui ha existit". Ara, explica, s'està treballant a restablir una "confiança de mínims que es va malmetre". També, ha defensat que "s'han d'arribar a acords polítics amb igualtat de condicions, negociar cadascú des de la seva posició i, per descomptat, sense repressió".

Lluita contra la multireincidència
Elena ha defensat que la modificació d'un article del Codi Penal per endurir les penes per als multireincidents "els ajudarà a retirar persones així i guanyar més confiança". Creu que "aquest mes o ben aviat s'acabarà d'aprovar i entrarà en funcionament".

El conseller d'Interior ha remarcat que aquests primers cinc mesos de l'any, 109 persones hi han comès 1.700 delictes i se'ls ha detingut 700 vegades.

Entrevista a Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

POLÍTICA

Joan Ignasi Elena defensa que els botellots "s'han d'endreçar" amb la col·laboració de les entitats, l'oci nocturn i les administracions

El conseller Joan Ignasi Elena, als estudis de Ràdio Estel

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, veu la decisió del TSJC d'enviar a judici a Torrent, una mostra més de "repressió" cap a l'independentisme.

10 març 2022

Redacció

Sense categoria

PSC i Junts estan "convençuts" que el Consell de Garanties Estatutàries avalarà l'acord pel català

Ciutadans, Vox i PP porten l'acord pel català al Consell de Garanties Estatutàries

L'acord no s'ha pogut aprovar aquest divendres, perquè Ciutadans, VOX i PP han portat el text al Consell de Garanties Estatutàries perquè n'avali la seva legalitat

27 maig 2022

Redacció