En directe

Fabricació Pròpia

SEGURETAT

Joan Ignasi Elena: "Els Mossos no es plantegen ni es plantejaran fer servir Pegasus. No hi ha debat"

Elena ha desmentit les declaracions dels comandaments dels Mossos que havien demanat aquest programari, usat per espiar dirigents independentistes, per investigar delictes

14 desembre 2023

Redacció

Comparteix

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, descarta que els Mossos d'Esquadra utilitzin el programari Pegasus, amb què es va espiar diversos dirigents independentistes, tal com s'havia dit aquests dies.

Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior, sobre l'ús de Pegasus als Mossos

Fa unes setmanes, va ser el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, qui es va mostrar partidari de fer-lo servir "amb totes les garanties i en delictes greus". Unes declaracions que Elena ha volgut desmentir al programa La Caravana de Ràdio Estel. "El cos no s'ha plantejat ni s'ho plantejarà". En tot cas, el conseller creu que el problema de fons no és el programari, sinó "qui ha ordenat espiar a la gent". "No hi ha debat", ha sentenciat el titular del Departament.

Fa unes setmanes, el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, es va mostrar partidari públicament de fer servir Pegasus "amb totes les garanties i en delictes greus"

Les declaracions d'Albiol titllant d'okupes vuit famílies d'un bloc en ruïnes

Arran de les declaracions polèmiques de l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que va titllar d'okupes vuit famílies d'un bloc en ruïnes quan no ho són, el conseller també s'ha pronunciat. Ha dit que no es pot polemitzar una situació com aquesta. Dilluns, Albiol va traslladar el cas a Twitter. "Les declaracions sorolloses no aporten res", ha assegurat Elena.

"Declaracions com les d'Albiol només beneficien els extrems"

"Per aquí no anem bé. Les coses no es resolen així". En tot cas, el conseller valora que és necessari buscar solucions i alternatives a la gent vulnerable, com és el cas de les famílies del barri de la Salut, i que declaracions com les d'Albiol "només beneficien els extrems".

L'increment de delictes a Calella

"Estem treballant intensament a Calella", ha recalcat Elena sobre la situació a Calella, on s'han incrementat els delictes. A més, assegura, "ho seguiran fent". Per això, ha assegurat que s'han reforçat els agents. "Avui a la comissaria de Calella hi ha més Mossos que mai i a l'estiu amb la nova promoció (hi haurà) encara més", ha manifestat.

"S'han reforçat els agents a Calella"

El conseller també ha volgut fer una crida a la calma, tot assegurant que Catalunya és un territori segur, "molt per sobre d'altres països europeus". Una seguretat que passa per la contractació de més efectius. "És imprescindible fer-ho, el cos necessita créixer. Per això hem contractat fins a 22.000 mossos, 850 a l'any", remarca.

"Catalunya és un territori segur, molt per sobre d'altres països europeus"

El dispositiu de seguretat per Nadal

Amb les festes de Nadal a tocar i les grans aglomeracions als carrers durant els dies assenyalats, Elena ha explicat que hi haurà més presència policial als carrers, sobretot en les grans aglomeracions. "Hi haurà més presència visual d'ordre públic, d'agents de seguretat ciutadana en grans aglomeracions, com per exemple la Fira de Santa Llúcia".

El conseller ha recordat que "ara hi ha més probabilitat que hi hagi un atemptat terrorista" a Catalunya que abans de la guerra al Pròxim Orient. Ara bé, ha matisat que, si es produís seria a títol individual. "A Europa, de fet, ja s'han produït atemptats a títol individual".

"Hi ha més probabilitat que hi hagi un atemptat terrorista a Catalunya que abans de la guerra, però seria a títol individual"

Per tot plegat, assegura que la policia "n'és molt experta" i tots els agents de seguretat d'Europa estan atents i connectats. A més, el cos de policia està atent als focus de més risc, com ara el culte religiós. Elena ha assegurat que "hi serem presents amb més intensitat" i es mantindran els dispositius a les sinagogues.

MIRA L'ENTREVISTA A YOUTUBE

Més actualitat

SEGURETAT

Albert Batlle: "Barcelona té algunes àrees on hi ha un problema de seguretat"

Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat de barcelona, a Ràdio Estel

El tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona ha demanat "un enduriment" de les eines legals i materials per a fer front als lladres multireincidents

10 novembre 2023

Redacció